Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban iese în forță din starea de urgență

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban gest

Se anunță o prezență mult mai apăsată a lui Ludovic Orban în spațiul public, odată cu ieșirea din starea de urgență.

Șeful Guvernului și-a programat pentru vineri,15 mai, la primele ore de la ieșirea din starea de urgență, vizite în lanț pe 3 șantiere de autostrăzi în Transilvania dar și la două fabrici.

De asemenea, șeful PNL a anunţat, joi, că îşi va asuma conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, structura care va lua deciziile din starea de alertă. El a precizat că decizia a fost luată pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia premierului de a se instala în vârful deciziei vine după mai multe bâlbe la nivel guvernamental care au alertat liderii PNL. Recent, s-a produs și o ciocnire peste care s-a trecut repede, dar importantă în economia internă a PNL, când Ludovic Orban l-a contrazis pe Marcel Vela pe tema măsurilor de relaxare și asta după episodul protocolului anunțat de Marcel Vela cu BOR în perioada Sărbătorilor Pascale.

Rămâne de văzut dacă preluarea comandamentului de către un politician înseamnă creșterea argumentelor politice, în detrimentul celor epidemiologice, în privința măsurilor din starea de alertă.

Orban o să fie șeful Guvernului, șeful PNL și șeful structurii care ia deciziile de relaxare, după luni de restricții.

  • Orban și-a programat pentru 15 mai ora 08.00 o vizită la Șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 1. De la Șelimbăr, Orban va pleca la o vizită la Uzina Mecanică Cugir cu vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă. La ora 11.00, șeful Guvernului are stabilită o vizită la Șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, lotul 1., cu vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. De acolo, Orban se duce de la 12.00 într-o vizită la Șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, lotul 2. Premierul și-a fixat apoi la ora 13.00 o vizită la fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G. Participă și vicepremierul Raluca Turcan. Periplul se va încheia în jurul orei 15.00 cu o conferință de presă alături de managerul companiei Star Assembly, Klaus Eichhorn.
  • Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că îşi va asuma conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie secondat de trei vicepreşedinţi. "Vreau să vă anunţ că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să modificăm Ordonanţa 21 şi să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sigur, secondat de trei vicepreşedinţi", a informat Orban, în debutul şedinţei de Guvern. Vicepreşedinţi urmează să fie ministrul Afacerilor Interne (Marcel Vela), ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (Ion Ștefan) şi şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (Raed Arafat).

Citește și: STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.