Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îi dă șah lui Florin Cîțu: 'Dacă pierde, nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier pentru că nu îl mai ascultă nimeni'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, susţine că pierzătorul alegerilor interne din PNL nu va mai avea legitimitatea şi autoritatea politică de a gira funcţia pe care o ocupă.

El a declarat, joi, la Botoşani, că o eventuală demisie a sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în cazul unui eşec la Congresul PNL din 25 septembrie, este "o atitudine firească".

Citește și: Ludovic Orban spune că primarii PNL nu pot fi cumpărați de Florin Cîțu

"Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla, dar nu voi pierde. Voi câştiga. Ştiţi foarte bine că declaraţia am dat-o pentru că aşa e corect. Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că nu îl mai ascultă nimeni, pentru că nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferită de voturi. Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, este foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României", a afirmat liderul liberal.

Pe de altă parte, Ludovic Orban susţine că din poziţia de lider al PNL a promovat în funcţii de demnitate publică mii de oameni, arătând că o parte din cei pe care i-a susţinut nu mai sunt alături de el, fără a-i oferi "explicaţii solide" legate de decizia lor.

"Sunt oameni pe care eu i-am promovat de-a lungul activităţii mele de preşedinte al PNL care astăzi nu mai sunt cu mine şi nu mi-au dat nişte explicaţii solide cu privire la motivele pentru care nu sunt alături de mine. Pe de altă parte, alături de mine sunt zeci de mii de membri ai PNL. De asemenea, sunt convins că şi în societatea românească există o diferenţă de percepţie între mine şi contracandidatul meu, care şi ea va conta (...) Eu am dus partidul la guvernare, eu am întocmit listele la europarlamentare, eu am alcătuit listele la alegerile parlamentare, eu am luat decizii importante legate de alegerile locale. Practic, se poate spune că eu am promovat mii şi mii de oameni. Nu toţi cei pe care i-am promovat sunt astăzi cu mine, dar majoritatea zdrobitoare a rămas alături de mine", a afirmat el.

Ludovic Orban a participat, joi, la şedinţa Colegiului Director al filialei teritoriale Botoşani a PNL, în cadrul căreia şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la congresul din 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.