Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îi UMILEȘTE pe profesori: 'E suficient! Cred că foarte mulţi profesori pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu a luat o decizie definitivă cu privire la creşterile salariale pentru profesori prevăzute de la 1 septembrie 2020, adăugând că nu crede că există resurse pentru a le putea susţine.

Întrebat de jurnalişti dacă va mai exista creşterea de salariu pentru cadrele didactice de la 1 septembrie 2020, aşa cum prevede Legea salarizării unitare, Orban a răspuns că nu a luat o decizie definitivă.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

"Nu am luat o decizie definitivă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu cred că există resurse pentru a putea susţine aceste creşteri, care, practic, înseamnă obţinerea salariului de la nivelul anului 2022 de la 1 septembrie 2020. Practic, orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru. E suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat", a explicat prim-ministrul.

Ludovic Orban a participat marţi, la Palatul Naţional al Copiilor, la festivitatea de premiere a elevilor români care au obţinut performanţe la olimpiade internaţionale.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp` .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.