Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îl trage de urechi pe Victor Paul Dobre: Este în afara deciziilor PNL când solicită în instanţă pensia specială

Facebook
Ludovic Orban

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că vicepreşedintele PNL, gălăţeanul Victor Paul Dobre, se plasează "cu siguranţă în afara deciziilor PNL" pentru faptul că acesta a solicitat în instanţă acordarea pensiei speciale, după ce acest privilegiu a fost eliminat prin votul Parlamentului, anunță Agerpres.

Victor Paul Dobre este, din 2017, vicepreşedinte PNL pentru Regiunea Sud-Est şi a fost deputat PNL timp de patru mandate (2000-2004, 2008-2021, 2012-2016 şi 2016-2020). Luna trecută, acesta a acţionat în instanţă Parlamentul României, cerând acordarea pensiei speciale, acţiune pe care au iniţiat-o, în ţară, peste 120 de actuali sau foşti parlamentari.

Întrebat despre acest gest al vicepreşedintelui Victor Paul Dobre, Ludovic Orban a spus că PNL a fost singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale şi că, odată ajunşi la guvernare, liberalii, împreună cu partenerii USR-PLUS, au introdus în Parlament decizia de anulare a acestor pensii speciale, iar acţiunea în instanţă este "contrară deciziilor şi poziţionării PNL".

"Este în afara deciziilor PNL. PNL este singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari şi odată ce am ajuns la guvernare, alături de partenerii noştri USR-PLUS, am reuşit să punem pe agenda Parlamentului şi până la urmă să luăm decizia, care s-a luat în unanimitate, de desfiinţare a pensiilor speciale. Faptul că unii colegi au decis individual să iniţieze demersuri pentru a invoca excepţia de neconstituţionalitate este contrar deciziilor oficiale ale PNL", a afirmat Orban.

Întrebat dacă după gestul făcut de Victor Paul Dobre, acesta mai poate fi susţinut politic pentru o funcţie cum ar fi cea de consul la Odessa, Orban a răspuns: "Nu am ştiinţă despre ce vorbiţi. Aceea nu este o funcţie politică, este o funcţie diplomatică".

Ludovic Orban se află, sâmbătă, la Galaţi, urmând să se întâlnească cu primarii PNL, să efectueze o vizită la Fabrica Artesana din municipiul Tecuci şi să participe la lansarea candidatului PNL la Primăria din Târgu Bujor, în persoana fostului subprefect Andra Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.