Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, încolțit de jurnaliști - ce spune despre accidentul în care a fost implicat colegul său, Lucian Bode

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ofițerii SPP au dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului, spune Ludovic Orban referitor la accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. El spune că decizia privind ritmul de deplasare aparține echipajului SPP.

Ludovic Orban spune că demnitarii nu au dreptul de a cere ofițerului SPP să meargă mai încet.

„În conformitate cu legea, atunci când este transportat cu o mașină SPP, demnitarul trebuie să comunice destinația și ora la care trebuie să ajungă la detinație. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. Eu fac același lucru”, afirmă premierul.

El mai spune că echipajul SPP are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului.

BREAKING - 33 de oameni au murit din cauza noului coronavirus. 465, în stare gravă la ATI

„I s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce privește modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu prevederile legii referitor la deplasarea n coloană oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului.(...) Aveam o discuție cu mai mulți colegi referitoare la moțiunea de cenzură”, conchide Ludovic Orban.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spunea că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile de mii de kilometri parcurși dintr-un moment foarte simplu - până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a spus Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.