Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban 'îngroapă' moţiunea de cenzură: Care era alternativa de premier a liberalilor

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că el este propunerea partidului pentru funcţia de premier, dar a spus că liberalii vor susţine cea mai bună formulă de guvernare, dacă moţiunea de cenzură trece. Orban a apreciat că, în cazul căderii Guvernului, cea mai bună soluţie ar fi alegerile anticipate. Victor Ponta a declarat de mai multe ori că nu ar susţine un guvern condus de Orban, în condiţiile în care voturile parlamentarilor din Pro România ar fi cruciale în demersul de schimbare a guvernului.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Liderul PNL a declarat că au fost purtate discuţii cu o mulţime de parlamentari din zona majorităţii guvernamentale, într-o încercare sistematică de a-i determina să voteze, nu conform ordinelor de partid şi intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, ci să voteze conform propriei conştiinţe şi conform intereselor fundamentale ale României.

”Noi ne vom bate până la momentul votului moţiunii de cenzură să convingem cât mai mulţi parlamentari să voteze această moţiune de cenzură pentru a creşte şansele de adoptare a moţiunii”, a subliniat Orban, potrivit news.ro.

Întrebat care este propunerea de premier, Ludovic Orban a răspuns:  "Decizia Partidului Naţional Liberal este foarte clară, este luată în Consiliul Naţional, candidatul la funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului."

Chestionat de ce PNL nu susţine un premier agreat de toată opoziţia, Orban a replicat: ”Obiectivul nostru fundamental este să dărâmăm acest guvern. Orice formulă de guvernare care se va forma, evident că vom susţine cea mai bună formulă care este din punctul nostru de vedere şi evident care poate să beneficieze de sprijinul unei majorităţi parlamentare. Deşi eu vă spun că cea mai bună soluţie pentru România, în cazul căderii guvernului, este reîntoarcerea la popor, pentru că opţiunile politice s-au modificat dramatic în raport cu opţiunile politice care au fost exprimate la alegerile din 2016. De regulă, când se întâmplă aşa ceva în democraţiile normale din lumea asta, se ajunge la alegeri anticipate pentru a reseta practic parlamentul şi mai ales a reconferi legitimitate instituţiilor care exercită puterea în România”.

CITEȘTE ȘI: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Cum se transmite bacteria care poate cauza CANCER la stomac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.