Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban intervine în scandalul înregistrărilor audio: Instituţiile statului trebuie să verifice veridicitatea informaţiilor şi să decidă în consecinţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban asociere opozitie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni că instituţiile statului trebuie să verifice veridicitatea informaţiilor apărute în înregistrările audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA Lucian Onea şi fostul deputat Vlad Cosma. "Eu cred că există instituţii ale statului care trebuie să verifice veridicitatea acestor informaţii şi să decidă în consecinţă în conformitate cu atribuţiile. Nu cred că trebuie să fie subiectul unor dezbateri politice. Există CSM, Inspecţie Judiciară, există ministrul Justiţiei, există Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă se dovedesc a fi adevărate evident toate instituţiile care au atribuţii în domeniu trebuie să-şi îndeplinească misiunea constituţională şi legală", a spus Orban, la Parlament, după Biroul Executiv al liberalilor, conform Agerpres.

El a subliniat că nu are mare încredere în înregistrările difuzate. "Eu nu am mare încredere în înregistrări difuzate nu se ştie cum, în ce mod sunt preluate şi sunt extrem de măsurat şi prudent în a da declaraţii pe această temă", a afirmat liderul PNL.

Orban a susţinut că "visul de aur al corupţilor din PSD este să nu mai existe doamna Kovesi sau alt procuror care să continue lupta anticorupţie". "Dacă sunt adevărate (n.r. - înregistrările) trebuie să răspundă persoanele care au comis astfel de lucruri. Nu cred că acum trebuie să te apuci să dai cu pietre în toată lumea. Niciodată nu am fost adeptul când este vorba de orice categorie socio-profesională al incriminării ca şi grup. Fiecare om trebuie judecat individual. (...) Nu am de unde să ştiu dacă doamna Kovesi era sau nu era la curent cu astfel de practici", a adăugat preşedintele PNL. Pe de altă parte, el a răspuns acuzaţiilor preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susţinut că PNL este "un fel de fată în casă" a statului paralel.

"Eu nu ştiu ce e statul paralel, dar ştiu ce este PSD şi, până una, alta, Tăriceanu este fată în casă la PSD, un lucru pe care îl poate vedea oricine cu ochiul liber", a afirmat Orban.

Duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. "Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Mihaiela Moraru Iorga.

Tot duminică seara, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA - Lucian Onea cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a precizat luni, pentru AGERPRES, că nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.