Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, ironic la adresa PSD: 'Am găsit la Vatra Dornei o centrală termică pe gaz construită cu 15 ani înainte să vină gazul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban ironizează fostele guvernări social-democrate, după ce a găsit la Vatra Dornei o centrală care funcţionează pe gaz şi care a fost construită cu 15 ani înainte ca localitatea să fie racordată la reţeaua de alimentare cu gaze naturale.

Prezent sâmbătă după amiază la Vatra Dornei, unde a vizitat centrala termică a oraşului, premierul Ludovic Orban a ironizat faptul că la Vatra Dornei a fost construită, în urma contractării unui credit de 85 de milioane de euro o centrală care funcţionează pe gaz natural deşi oraşul nu este racordat la o magistrală de gaze.
„S-a construit o centrală termică, care trebuia să funcţioneze pe bază de gaz. Ei, aşa ceva n-am întâlnit, vă spun sincer, în România, să găsesc o centrală termică care să fie construită cu 15 ani înainte să vină gazul. Dar asta e posibil doar sub guvernarea PSD, sub preşedinţia unui Consiliu Judeţean PSD” a afirmat prim-ministrul la finalul vizitei la Vatra Dornei, conform news.ro.

Robert Turcescu aruncă o umbră de îndoială asupra bolii lui Marcel Pavel: Pe buneee?!?

Acesta a promis investiţii masive în dezvoltarea reţelei de alimentare cu gaze naturale.
„Ceea ce vedeţi astăzi nu reprezintă nişte excepţii. Obiectivul nostru este să extindem reţelele de gaz, magistralele astfel încât a permitem accesul la gaz pentru cât mai multe comunităţi locale. România are gaz şi cetăţenii români nu pot să aibă acces la gaz. Gazul natural este important atât pentru mediu, cât şi pentru buzunarul fiecărei familii, este necesar pentru proiecte de dezvoltare ale comunităţilor locale” a mai afirmat primul ministru.
În contextul în care tot sâmbătă a anunţat că Guvernul va investi un miliard de euro din fonduri europene în dezvoltarea reţelei de alimentare cu gaz natural, Ludovic Orban a precizat că aceşti bani vor fi alocaţi doar acelor localităţi care au acces la magistrale.
„Miliardul de euro nu va fi alocat fără cap. Nu vom selecta localităţi care prezintă solicitări de finanţare care nu sunt în apropierea unor magistrale” a afirmat premierul
Orban a semnat, sâmbătă, contractul pentru realizarea unei conducte care să asigure alimentarea cu gaz natural la Vatra Dornei. Acesta s-a arătat convins că peste doi ani locuitorii din Vatra Dornei se vor încălzi cu gaz.
Aproximativ 4000 de apartamente din Vatra Dornei au în prezent sisteme de încălzire cu lemn şi rumeguş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.