Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban IZBUCNEȘTE din nou, din cauza manevrelor din PNL: Votul secret nu poate avea loc decât prin prezența fizică

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Votul secret la Congresul PNL nu poate avea loc decât prin prezenţă fizică, iar delegaţii vor fi vaccinaţi sau testaţi PCR, a precizat miercuri preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

"Congresul nu poate fi derulat nici online, pentru că la Congres este vot de persoane. Votul de persoane este, în mod obligatoriu, secret, iar conform prevederilor statutare votul secret nu se poate exercita decât pe sistemele de vot cu prezenţă fizică, aşa cum am stabilit. (...) Vă spun eu că nu e garantat secretul votului pe niciun sistem care există în momentul de faţă. Doi - reducerea numărului de delegaţi nu se mai poate face. Termenul de stabilire a numărului de delegaţi de către filialele judeţene expiră astăzi, şi filialele judeţene astăzi îşi vor desemna delegaţii conform normei de reprezentare stabilită în hotărârea Consiliul Naţional care a convocat Congresul. Nu este o problemă cu respectarea regulilor. Putem să facem afară, în aer liber şi avem doua locaţii studiate pe care putem sa le folosim", a explicat liderul PNL.

 

Citește și: Judecătorii CCR, așteptați să anunțe decizia care ar putea schimba jocurile politice

El a adăugat că delegaţii la Congresul PNL vor fi vaccinaţi sau testaţi PCR.

"Vaccinaţi sau să aibă testul PCR plătit (cei prezenţi la Congres - n.r.), evident, de fiecare în parte, prin care să arate că e negativ", a spus Orban.

Întrebat cum îşi explică că la Consiliul Naţional de sâmbătă s-a majorat numărul de delegaţi la aproape 800 de persoane, Orban a arătat că nu vrea să intre în polemică cu unii colegi care au convocat un BPN nestatutar.

"Nu aş vrea să intru într-o polemică cu colegii mei, care au convocat un BPN nestatutar, care nu a fost condus de mine, unde s-a luat o decizie nestatutară. Noi am convocat, în Biroul Politic Naţional pe care l-am condus eu, care s-a desfăşurat în litera şi în spiritul Statutului, am convocat Consiliul Naţional numai cu delegaţii de drept, probabil, au considerat că este necesară respectarea unei prevederi statutare care spune că pe lângă delegaţii de drept, trebuie să ai un procent minim de delegaţi aleşi. Din cauza aceasta, au convocat şi delegaţii aleşi", a afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.