Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, la ceremonia de marcare a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz-Birkenau

captura TV
Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, luni, la ceremonia de marcare a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare şi exterminare Auschwitz-Birkenau, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, evenimentul comemorativ, desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Polone, Andrezj Duda, a reunit peste 30 de şefi de stat şi de guvern şi reprezentanţi ai Caselor Regale din Europa.

"La eveniment au participat peste o sută de foşti prizonieri ai lagărului de la Auschwitz din mai multe state europene, SUA, Canada, Israel, Australia", se menţionează în comunicat.

Programul evenimentului comemorativ a inclus alocuţiuni ale preşedintelui Republicii Polone şi ale supravieţuitorilor de la Auschwitz şi depunerea de candele de către delegaţiile supravieţuitorilor, şefii de stat şi de guvern şi reprezentanţii Caselor Regale.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a aprins o candelă la Monumentul Victimelor, aducând un omagiu victimelor lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, inclusiv celor de origine română", informează sursa citată.

Anual, în data de 27 ianuarie (ziua eliberării prizonierilor din lagărul Auschwitz-Birkenau) se marchează Ziua internaţională a comemorării victimelor Holocaustului.

"Rememorarea episodului dramatic al Holocaustului este cu atât mai relevantă în contextul internaţional actual, marcat de o creştere îngrijorătoare a intoleranţei, xenofobiei şi antisemitismului. România a depus eforturi semnificative în plan intern şi internaţional privind asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului şi combaterea antisemitismului şi îşi menţine angajamentul pentru promovarea şi protejarea diversităţii, a drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale", se subliniază în comunicatul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.