Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat

orban batut

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, anunță că va depune plângere împotriva celor care l-au agresat la protestul de miercuri în fața Parlamentului, în timpul protestului AUR.

„Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Potrivit art. 193 din Codul Penal, „lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, iar acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

CONTEXT

Liderul Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a fost atacat, miercuri, de protestarii AUR, după ce jandarmii nu i-au permis accesul în curtea Parlamentului. ”Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe camera, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace”, a spus parlamentarul. El i-a acuzat pe cei care asigură paza Parlamentului că nu l-au lăsat să intre în curte.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat, după ce Orban a acuzat că nu a fost lăsat să intre în Palatul Parlamentului, că în niciun moment, nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaţilor. „Din raţiuni de siguranţă, persoanei în cauză i s-a recomandat să aştepte pentru a i se facilita accesul, întrucât de ambele părţi ale porţii se aflau simpatizanţi ai formaţiunii politice organizatoare a protestului, care manifestau un comportament agresiv, existând riscul ca siguranţa persoanei să fie pusă în pericol”, a explicat Jandarmeria Capitalei.

Ulterior, liderul AUR, George Simion, a afirmat că este regretabil ce i s-a întâmplat lui Ludovic Orban care a spus că a fost agresat de protestatarii de miercuri din faţa Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.