Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, mesaj de solidaritate: Să ne amintim de 11 septembrie 2001 pentru a înţelege lumea din jurul nostru

Captura foto B1TV
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că este important să ne amintim de 11 septembrie 2001 pentru a onora victimele nevinovate, "pentru a blama violenţa şi terorismul sub toate formele sale, dar şi pentru a înţelege lumea din jurul nostru".

"Între evenimentele care au schimbat lumea contemporană, atacurile teroriste care în urma cu douăzeci de ani au distrus World Trade Center rămân încărcate de semnificaţii pe care încă le mai descoperim. Miile de victime, atrocitatea atacului, modul în care acesta a ţintit simboluri importante pentru întreaga civilizaţie occidentală, lanţul de evenimente care a urmat au înscris data de 11 septembrie 2001 ca una dintre cele mai întunecate pagini din istorie. Este important să ne amintim această zi nu numai pentru a onora victimele nevinovate, tragedia familiilor afectate de atacuri, eforturile excepţionale ale salvatorilor, pentru a blama violenţa şi terorismul sub toate formele sale, dar şi pentru a înţelege lumea din jurul nostru", a transmis sâmbătă Orban, pe Facebook, într-un mesaj de solidaritate.

El mărturiseşte că atunci când se gândeşte la 11 septembrie 2001, alături de durerea pentru victimele atacului, îşi aminteşte cuvintele preşedintelui George W. Bush, care îi dau "deopotrivă curaj şi speranţă".

"Parafrazându-i memorabilul discurs, el a afirmat că atacurile teroriste pot zgudui fundaţia celor mai mari clădiri, dar nu pot atinge fundaţiile pe care este clădită civilizaţia modernă. Să ne asiguram cu toţii, în fiecare zi, prin tot ceea ce facem, că aceste cuvinte rămân adevărate", a adăugat Orban, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.