Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Mircea Ionescu Quintus - un model pentru orice român'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mircea Ionescu Quintus

Viaţa lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, în slujba Partidului Naţional liberal, a afirmat, vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de la Braşov.

Orban a spus că l-a invitat pe Mircea Ionescu Quintus la reuniune, dar acesta se simţea rău.

Citește și: ȘOC! Motivul REAL al demiterii lui Țuțuianu: detalii (ascunse) despre afacerea acestuia cu armament!

"În urmă cu 3 zile l-am sunat pe domnul preşedinte pentru a-l invita la reuniunea acestui Consiliu Naţional. Mi-a spus că nu crede că poate să vină pentru că se simţea rău, dar să aştept să se pună pe picioare că va fi în continuare alături de PNL. De asemenea, am dorit să-i fac o vizită astfel încât să discutăm despre gândurile lui despre Partidul Naţional Liberal", a afirmat Orban.

El a spus că liberalii primesc împreună vestea tristă a dispariţiei lui Mircea Ionescu Quintus.

Citește și: SURSE! Un nou scandal SCINDEAZĂ PSD! Nu s-a mai întâmplat asta de la căderea Guvernului Grindeanu

"Parcă Dumnezeu a dat să fim astăzi împreună, membrii PNL, în astfel de moment, pentru a putea primi împreună această veste, pentru a fi solidari în faţa acestei tristeţi care este generată de dispariţia lui Mircea Ionescu Quintus. Viaţa domnului preşedintele Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, este un model pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, o viaţă pusă în slujba Partidului Naţional liberal", a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a evocat personalitatea seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus, menţionând că acesta a primit din partea preşedintelui Klaus Iohannis cea mai înaltă distincţie a statului pentru întreaga activitate.

Citește și: Pericol pentru BCR! Mutarea DECISIVĂ pe care o pregătește Banca Transilvania

"Am avut bucuria să particip la împlinirea vârstei de 100 de ani de către seniorul PNL, la ceremonia de la Cotroceni la care preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat cea mai înaltă distincţie a statului român ca o recunoaştere a activităţii fără egal pe care a avut-o pentru România", a subliniat Orban.

El a rememorat faptul că, tot la Braşov, Mircea Ionescu Quintus a fost ales preşedinte al PNL, într-o perioadă dificilă pentru partid.

Citește și: EXCLUSIV! Țuțuianu a mințit! Ce urmează să se întâmple astăzi (SURSE)

"O coincidenţă este şi faptul că aici în Braşov (...) domnul Ionescu Quintus a fost ales preşedintele PNL şi, deşi a preluat partidul într-o perioadă dificilă în care partidul era în afara Parlamentului, nu reuşise să intre în Parlament, a reuşit, în mandatele de preşedinte pe care le-a deţinut, să readucă PNL în Parlament, să o constituie ca o a doua forţă a guvernării în guvernarea Convenţiei Democratice din România, să reunească toate fracţiunile liberale care existau la momentul în care preşedintele PNL a devenit Mircea Ionescu Quintus şi să readucă PNL la poziţia de partid puternic, de partid care are un cuvânt greu pe scena politică românească", a subliniat Orban.

El a mai spus că Mircea Ionescu Quintus a pus suflet şi energie în promovarea şi susţinerea ideilor liberale.

Citește și: Lovitură pe piața media! Un apropiat al lui Zoltan Teszari a cumpărat un important post tv

"În ciuda vârstei înaintate, Mircea Ionescu Quintus a pus atâta suflet, atâta energie chiar şi după ce nu a mai fost preşedinte al PNL în promovarea ideilor liberale, în susţinerea şi dezvoltarea PNL. Îmi aduc aminte la nu ştiu câte evenimente am participat în toată ţara alături de Mircea Ionescu Quintus care a ţinut să fie alături de partidul pe care l-a iubit atât cât i-a permis sănătatea. Transmit condoleanţe familiei, suntem alături de familia domnului preşedinte Quintus şi noi suntem familia domnului preşedinte Mircea Ionescu Quintus", a spus Orban.

El i-a îndemnat pe liberali să păstreze viu spiritul liberal şi dragostea de ţară a lui Mircea Ionescu Quintus.

Citește și: Vă surprinde? Ce vedetă de la noi are în dulap rochia de mii de dolari a Melaniei Trump

"Vă rog un lucru, chiar dacă Mircea Ionescu Quituns nu mai este printre noi, să păstrăm viu spiritul liberal, dragostea faţă de ţară care l-au călăuzit în toată activitatea sa, să purtăm în suflet şi să nu uităm obligaţia noastră faţă de Mircea Ionescu Quintus, faţă de toţi înaintaşii noştri este să facem din PNL, nu numai partidul ultimilor 100 ani, partidul Marii Uniri, ci mai ales partidul care să scrie istoria României în următorii 100 de ani", a încheiat Orban.

Liberalii reuniţi la Braşov, în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, au ţinut, vineri, un moment de reculegere în memoria seniorului Mircea Ionescu Quintus. Lucrările au fost amânate, la propunerea lui Ludovic Orban.

Citește și: Vodafone face APEL! Ce contestă operatorul de telefonie mobilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.