Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, pe cazul Kovesi: 'Condamnăm poziţia Guvernului care sabotează candidatul român care are şansa să obţină o poziţie importantă la nivel european'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PNL a decis intensificarea demersurilor în Parlamentul European pentru mărirea şanselor Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European, menţionând că va solicita audierea în Parlament a ministrului de Externe şi al ministrului delegat al Afacerilor Europene pentru a face public mandatul Guvernului pentru acest post, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"Am discutat despre intensificarea demersurilor la nivelul PE atât de către europarlamentarii PNL, cât şi de ceilalţi lideri liberali care au influenţă la nivelul instituţiilor europene pentru a maximiza şansa candidatului român de a se plasa pe primul loc. Vor fi audieri în comisia CONT, în comisia LIBE, se va da un vot probabil mâine în comisia CONT - de control bugetar, urmând ca cel mai probabil poimâine comisia LIBE să-şi stabilească poziţia. Noi avem, încredere că este posibil să aducem candidatul român pe poziţia 1", a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a spus că PNL condamnă poziţia Guvernului de a "sabota" candidatul român pentru această funcţie.

"Suntem categoric împotrivă şi condamnăm poziţia Guvernului României care sabotează candidatul român care are şansa să obţină o poziţie extrem de importantă la nivel european. Din acest motiv, am mandatat liderii de grup ai PNL să declanşeze audierea ministrului de Externe, a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a şefului reprezentanţei României de pe lângă UE pentru a obţine mandatul scris care a fost primit de şefa Misiunii româneşti din partea Guvernului, fie din partea ministrului Afacerilor Externe, fie din partea ministrului Afacerilor Europene. Este important pentru opinia publică să ştie care a fost mandatul dat de Guvernul României privitor la conduita unui reprezentat al Românei privind susţinerea sau nesusţinerea unui candidat român pentru o funcţie de conducere la nivel european. Şi vom obţine acest mandat pentru a-l da publicităţii pentru ca să ştie adevărul despre comportamentul antinaţional al actualul Guvern care sabotează candidatul român", a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.