Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban pleacă din țară cu o agendă încărcată - Premierul împușcă mai mulți iepuri dintr-un foc: Cu cine se va întâlni la Zagreb

ludovic orban

Ludovic Orban se află miercuri și joi la Zagreb, unde va avea loc Congresul Partidului Popular European (PPE). Premierul va avea întrevederi cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, scrie Mediafax.

Potrivit programului transmis de Guvern, prim-ministrul va avea o întrevedere cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, de la 15.25, ora locală. De la 15.45 se va întâlni cu Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al PPE, de la 17.00 cu Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene, iar de la ora 17.45 cu președintele ales al CE Ursula von der Leyen.

Tot miercuri, de la 18.30, ora locală, Ludovic Orban va avea o scurtă întrevedere și cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, iar de l8.45 cu Alexander Dobrindt, Președintele Grupului Parlamentar CSU în Parlamentul Germaniei.

Viorică Dăncilă, pe aceeaşi linie cu Dan Barna: Promite că va fi un preşedinte 'full time'

Șeful Executivului român se va vedea și cu omologul elen, Kyriakos Mitsotakis, de la ora 19.00, iar de la 19.30 cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Joi, premierul român urmează să aibă o întrevedere cu Joseph Daul, președintele PPE, de la 7.30, apoi cu Manfred Weber, președintele grupului PPE în Parlamentul European, de la 8.15.

De la 9.20, Ludovic Orban va avea o întrevedere cu premierul Croației Andrej Plenkovic. Vor fi discuții tete-a-tete, întâlniri în plenul delegaților și declarații de presă.

Pentru ora 10.30, premierul român are programată o întâlnire cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, iar de la 11.00 cu Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban se va vedea și cu Pablo Casadio, președintele Partido Popular Spania, de la ora 11.30.

Președintele Klaus Iohannis va participa, miercuri și joi, la Congresul PPE organizat la Zagreb, în Croația, unde vor fi aleși președintele, vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Printre candidații la funcția de vicepreședinte al PPE este și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.