Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, precizări după declarația lui Cîțu: 'Eu nu am spus că acum se va renunța la gratuitatea vaccinului'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Președintele PNL Ludovic Orban a făcut precizări, marți, cu privire la declarația că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-COVID.

„Nu în perioadă de pandemie, nu până când nu se va ajunge la o imunizare colectivă. Am fost întrebat la Argeș pe tema asta și am dat o explicație destul de largă și vă spun și dvs ca să înțelegeți. M-am trezit cu știre că vaccinul nu va mai fi gratuit. Ar fi bine să se vaccineze lumea. Să se vaccineze cât mai mulți și le recomand să se vaccineze. Sigur că am discutat cu premierul, am văzut și declarația. Nu e neapărat o contradicție. Am spus că la un moment dat se va ajunge la...când nu va mai reprezenta un pericol. (...) Eu nu am spus că acum se va renunța la gratuitatea vaccinului. Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, să se folosească mecanismul obișnuit de vaccinare”, a explicat liderul PNL.

Premierul Florin Cîțu  a spus astăzi că vaccinul împotriva COVID-19 va rămâne gratuit în această perioadă și că nu există nicio discuție în Guvern pentru a schimba acest lucru. El l-a contrazis astfel pe președintele PNL, Ludovic Orban, care a spus luni că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2.

„În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.