Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'România continuă să aloce 2% din PIB pentru Apărare.Vom contribui la întărirea flancului estic'

Guvern
ludovic orban

Ludovic Orban a afirmat că România va continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare, iar Guvernul va asigura continuarea politicilor pentru îndeplinirea obiectivelor NATO. Premierul a adăugat că România va contribui și la întărirea flancului estic, anunță MEDIAFAX.

„Am utilizat oportunitate pentru a-l felicita pe secretarul general pentru rolul său atât de important pentru succesul NATO și l-am asigurat de întregul sprijin al Guvernului României, precum și de continuitatea politicilor și contribuțiilor noastre pentru îndeplinirea obiectivelor Alianței. Astfel, România va continua să aloce 2% din PIB pentru apărare, conform angajamentelor asumate de statele NATO la summitu-ul din Marea britanie în 2014.De asemenea vom continua să participăm la misiunile și inițiativele NATO, la prezența aliată înaintată pe Flancul Estic și la Inițiativa de creștere a operativității forțelor NATO, așa-numita "NATO Readiness Initiative, precum și în Afganistan, Kosovo, Irak”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, joi la Bruxelles.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Șeful Executivului a adăugat că țara noastră va sprijini partenerii din regiune.

„Am discutat, totodată, despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, care se deteriorează, în condițiile în care Rusia continuă să-și întărească postura militară. În acest context, am subliniat importanța acordată de România consolidării rolului NATO în regiunea Mării Negre și am convenit să lucrăm în continuare, împreună, la întărirea prezenței înaintate în sudul Flancului Estic. De asemenea am fost de acord cu necesitatea continuării sprijinului pentru partenerii din regiune”, a completat Orban.

Premierul Ludovic Orban a avut, joi, o întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Cei doi au discutat despre prioritățile NATO în regiunea Mării Negre și contribuția României la stabilitatea din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.