Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban s-a ENERVAT pe primari, din cauza indemnizațiilor persoanelor cu handicap: Să aibă grijă mai mare

gds.ro
bani

Premierul Ludovic Orban s-a enervat pe primarii din România, după ce o parte din aceștia au rămas fără bani pentru plata angajaților DGASPC și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap.

Citește și: Horoscopul de alegeri cu președintele Klaus Iohannis. Sfatul pentru fiecare zodie

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, în debutul şedinţei de guvern, că pe ordinea de zi figurează hotărârea pentru echilibrarea bugetelor locale, vizând plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi salariile asistenţilor personali.

Potrivit premierului, este vorba despre o sumă de 743 de milioane de lei. Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că trebuie să existe o responsabilitate din partea primarilor în ce priveşte alcătuirea bugetelor locale, astfel încât să asigure resursele financiare pentru aceste plăţi.

"Va trebui să gândim un mecanism, pentru că nu cred că putem accepta ca, de fiecare dată, pe final de an, Guvernul să trebuiască să dea sume din echilibrare, în condiţiile în care există obligaţie legală de cuprindere în bugetele locale a sumelor necesare pentru plata indemnizaţiilor. Sigur, sunt persoane vulnerabile, care se află într-o situaţie foarte dificilă şi nu putem să ne permitem să îi lăsăm fără venituri, dar, pe de altă parte, trebuie să existe o responsabilitate din partea primarilor în ce priveşte alcătuirea bugetelor locale, astfel încât să asigure resursele financiare pentru aceste plăţi, iar noi, evident, trebuie să asigurăm cota parte de cofinanţare de 60%, care a fost decisă prin legea bugetului de stat. Aici nu ştiu dacă nu ar fi bine să schimbăm un pic sistemul, dar nu e momentul unei discuţii. Deci, am alocat aproape 750 de milioane către localităţi pentru a le permite plata indemnizaţiilor", a spus Orban.

Premierul a menţionat că această sumă urmează să fie alocată din fondul de rezervă al Guvernului, fiind defalcată pe baza solicitărilor transmise de către prefecturi, în funcţie de necesarul localităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.