Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban spune că I-A PRINS pe cei de la PSD: MANEVRA prin care 'primarii sunt forțați să blocheze votul la referendum'

Orban Ludovic

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că are informații potrivit cărora primarii PSD sunt forțați să le ceară cetățenilor să nu voteze referendumul pe justiție din 26 mai, convocat de președintele Klaus Iohannis.

„Avem informații din toate județele că prefecții și președinții de Consilii Județene încearcă să forțeze pe primarii partidului de guvernământ să se așeze în fața secțiilor de votare și să le ceară cetățenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând grav legea”, a declarat Ludovic Orban, luni la sediul partidului.

Citește și: PSD aruncă bomba! Ce plănuiește alianța USR-PLUS să facă pe 26 mai

Liderul liberal a afirmat că Guvernul nu va reuși să obțină aderarea României la Spațiul Schengen.

„Am asistat duminică, la un fapt fără precedent în care un oraș pur și simplu a fost blocat pentru mitingul PSD, în Târgoviște. Am văzut imagini în care li s-a interzis unor cetățeni să intre în Târgoviște, cerându-li-se parola. Știm astăzi că unui medic, care a ieșit din gardă și care nu a putut să ajungă acasă, în Târgoviște, pentru că i-a fost interzisă intrarea în oraș de către poliție. Cum să reușească Guvernul actual să obțină pentru România aderarea la Schengen, când ei vor să interzică efectiv libera circulație, chiar în interiorul României, blocând localități, numai și numai pentru a ține departe PSD-ul de cetățeanul român și de a împiedica cetățeanul român să circule liber și să-și exprime poziția în spațiul public”, a conchis Orban.

Citește și: Ce avere avea, de fapt, Florian Walter, cunoscutul afacerist care a murit duminică seara

Pe 26 mai, cetățenii români vor vota la alegerile pentru Parlamentul European. În aceeași zi are loc și referendumul pe justiție organizat de președintele Klaus Iohannis.

Cele două întrebări ale referendumului din 26 mai care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

Citește și: CCR a luat decizia- Lovitură primită de Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.