Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban trage cu TUNUL în oamenii din justiție: Nu pot accepta că oamenii au ajuns bătaie de joc!

Facebook
Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, arată faptul că, la 3 ani de la incidentele din Piața Victoriei, din 10 august, nimeni nu a fost pedepsit, iar acest lucru, împreună cu alte dosare mari, face ca încrederea românilor în justiție să scadă.

”Au trecut 3 ani de la represiunea din 10 August și încă nimeni nu a fost pedepsit pentru agresiunile împotriva celor care au manifestat pașnic. Nu pot accepta faptul că oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra democrația și statul de drept au ajuns batjocura unui regim retrograd și toxic condus de PSD, fără ca nimeni să plătească. Nu pot uita nici faptul că unii au plătit cu viața pentru curajul de a protesta și de a contesta acțiunile puterii politice, cum a fost cazul colegului nostru Ilie Gâzea.

Dosarul 10 August, după cel al Revoluției sau al Mineriadei, arată măsura în care partea responsabilă din justiția românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor care au fost victimele represiunii.

Dacă suntem cinstiți cu noi, nu putem să nu realizăm faptul că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri, care au fost în văzul nostru, al tuturor, nu-și vor găsi vinovații. Pentru acest lucru este nevoie de voință reală, iar noi, la momentul preluării guvernării am făcut ce a ținut de noi pentru a facilita ancheta prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 August.

Mai este necesar și ca cei care sunt responsabili de finalizarea acestui dosar să aibă voința suficientă, să-și facă treaba și să-l ducă la capăt.”, scrie Ludovic Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.