Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban trage un semnal de alarmă: 'Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10-20 de ori mai mare. Unde am fi fost dacă n-am fi luat aceste măsuri?!''

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit în ședința de guvern despre măsurile de izolare și carantinare pe care le-a luat până în prezent. El a continuat să critice decizia Curții Constituționale și a spus că fără măsurile luate de autorități numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 ar fi fost de 10 sau chiar 20 de ori mai mare.

Citește și: VIDEO Bilanț crâncen făcut de PSD celor de la PNL: 'Ce crudă ironie a sorții: un profesor ajuns președinte să conducă țara cu un partid de repetenți'

„Curtea Constituțională ne-a lăsat fără instrumentul de a lua deciziile de izolare la domiciliu, de carantinare în spații instituționalizate.

Cum am fi putut reacționa în cazuri precum Suceava? Pe de o parte carantinarea a oprit răspândirea în alte localități și a permis revenirea la o situație mai bună în timp relativ scurt.

Vă spun că exista cadrul legal și înante.

Unde am fi fost dacă n-am fi putut să luăm aceste măsuri? Noi am avut o expunere uriașă pentru persoanele care au venit din țări cu un focar foarte ridicat.

Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10 sau de 20 de ori mai mare.

Am apărat viața și sănătatea populației.

Cred că orice instituție trebuie să se comporte responsabil, nu să facă jocuri politice și să pună bețe în roate”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, în ședința de Guvern de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.