Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, tur de forță la Bruxelles: A bătut palma cu preşedintele Consiliului European

Ludovic Orban Charles Michel

Premierul Ludovic Orban a avut în prima zi a vizitei sale la Bruxelles întâlniri cu mai mulţi lideri europeni, printre care preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Orban l-a asigurat pe acesta de sprijinul deplin al României "în promovarea Agendei Strategice" a Uniunii Europene.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri

"O foarte bună întâlnire cu Charles Michel la prima mea vizită la Bruxelles. L-am asigurat de sprijinul deplin al României în promovarea Agendei Strategice şi a obiectivelor sale cheie. Provocările la adresa Uniunii Europene trebuie abordate cu soluţii echilibrate şi luând în considerare interesele cetăţenilor", a scris Orban pe Twitter după întâlnire.

Premierul a avut, de asemenea, o întâlnire cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, informează agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

"Am fost de acord cu Michel Barnier că viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambiţios şi echilibrat şi să ia în considerare aspecte dincolo de cadrul comercial şi economic. Protejarea drepturilor cetăţenilor rămâne cap de listă pe agenda noastră", a scris premierul român într-un alt mesaj pe Twitter.

Ludovic Orban a avut marţi încă trei întâlniri, cu comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, cu vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Johannes Hann.

Citește și: E oficial! Ce valoare va avea punctul amendă anul acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.