Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, un nou atac la adresa PSD: Nu mi-a plăcut ce am văzut în faţa DNA; nu cred că trebuie pusă nicio formă de presiune

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat marţi situaţia creată în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sosirea liderului social-democrat Liviu Dragnea, susţinând că nu trebuie pusă nicio formă de presiune asupra activităţii instituţiilor. "Nu mă pot pronunţa asupra dosarului (...), dar aş spune că cine seamănă vânt culege furtună. Nu mi-a plăcut ce am văzut în faţa DNA. (...) Nu vreau să văd grupuri de cetăţeni care, practic, unii îl susţin pe Dragnea, alţii sunt contra lui Dragnea. Prezenţa celor care sunt împotriva lui Dragnea se datorează faptului că dl Dragnea de fiecare dată când s-a prezentat, fie la DNA, fie la ÎCCJ, nu s-a dus singur, ba cu bodyguarzi, ba a avut grupuri organizate care să-l sprijine şi într-un fel contrareacţia este determinată de acţiunea iniţială a d-lui Dragnea. Cred că instituţiile statului trebuie să-şi desfăşoare activitatea în conformitate cu legea, ca nişte instituţii democratice, nu cred că trebuie pusă nicio formă de presiune asupra activităţii instituţiilor. (...) Dragnea este cel care a anunţat prezenţa lui, într-un fel invitând cetăţenii care îl sprijină şi îl susţin să vină alături de el. Până la urmă i-a anunţat pe toţi. Au venit şi oameni care nu îl susţin, care au alte valori, alte principii", a declarat Orban, la Digi 24.

El a amintit că la momentul la care s-a prezentat la DNA şi ÎCCJ a mers singur şi că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor când a început ancheta penală împotriva sa. "Dl Dragnea este preşedintele Camerei Deputaţilor. În mod normal, ar fi trebuit să-şi dea demisia demult", a afirmat Ludovic Orban.

El a acuzat PSD că încearcă să creeze premisele unei percepţii greşite asupra anchetei în cazul lui Dragnea. "Cred că atunci când sunt oameni importanţi, care au poziţii publice importante, în astfel de situaţii trebuie să aibă decenţa, bunul-simţ să nu apeleze la astfel de forme care generează contrareacţii şi creează de fapt o fractură în societate, care pare să se adâncească din ce în ce mai mult şi nu este normală. (...) Nu este normal să se creeze astfel de fracturi în care să se ajungă pur şi simplu ca din tema justiţiei să se creeze un subiect de rupere a societăţii în două puncte de vedere diametral opuse. Este cinic, este imoral ceea ce face PSD, pentru că încearcă să creeze premisele unei percepţii greşite asupra unei anchete, apelează la astfel de strategii care nu sunt corecte şi care creează până la urmă o presiune anormală asupra instituţiilor", a apreciat liderul PNL.

Preşedintele liberalilor a susţinut că la vizita anterioară la DNA preşedintele PSD a fost însoţit inclusiv de angajaţi ai unor societăţi ale primăriilor din Bucureşti. Orban a mai arătat că el crede în prezumpţia de nevinovăţie a unei persoane până la momentul în care aceasta este condamnată.

El a susţinut şi că PSD face "statul paralel". "Există un plan sistematic de capturare a instituţiilor statului şi de punere în subordinea PSD. Ei fac statul paralel, nu invenţiile lor science fiction pe care încearcă să le impună", a completat preşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.