Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban vine cu precizări după ce Sorin Oancea l-a amenințat că-l dă în judecată

www.digi24.ro
ludovic orban dna

Sorin Oancea, patronul televiziunii B1 TV, a anunțat marți, după ce a fost audiat ca martor în procesul lui Ludovic Orban la ÎCCJ, că îl va da în judecată pe fostul lider liberal, dar și pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu, denunțător în dosar, pe care îi acuză de minciună.

După declarațiile lui Oancea, deputatul Ludovic Orban a venit cu precizări.

Citește și: NEBUNIE I-au filmat, din birou, când făceau SEX la geam / VIDEO

”Astazi, Cozmin Gușă si Sorin Oancea au dat declaratii de martor in fata completului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca dosarul meu. Amandoi au precizat foarte clar ca nu au avut nicio discutie cu mine legata despre o eventuala finantare nelegala a campaniei, ca nu mi- au cerut si nici eu nu le-am oferit vreo suma de bani. Declaratiile au fost date sub juramant. De altfel, procurorul putea sa stie cu precizie acest lucru, deoarece din 24 martie a obtinut un mandat de ascultare totala impotriva mea pe o perioada de 30 de zile, deci toate discutiile purtate la intalniri sau telefonic cu reprezentantii mass- media au fost inregistrate si, daca ar fi fost cel mai mic amanunt de nelegalitate, ar fi fost folosit in rechizitoriu.

Fac aceasta postare si pentru ca o mare parte a mediei, dupa ce a difuzat in mod repetat acuzatiile nefondate la adresa mea, nu a reflectat aceste declaratii fara echivoc ale martorilor.” e mesajul lui Ludovic Orban.

Citește și: PREMIERĂ MONDIALĂ: Lego lansează prima figurină cu dizabilități / FOTO

Tiberiu Urdăreanu l-a denunțat pe liderul liberal Ludovic Orban la DNA, pentru că i-a cerut 50.000 de euro pentru campania sa electorală. Imediat, Orban și-a retras candidatura pentru Primăria Capitalei și a demisionat din postul de prim-vicepreședinte PNL și de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

Citește și: Hărțuirea SEXUALĂ în universitățile din România: De ce se plâng FEMEILE

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni", susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deținea în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

Citește și: Un nou concept alimentar ia amploare în lume: Totul pleacă din SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.