Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban vorbește despre RUPEREA PNL, după ce Cezar Preda a anunțat că vrea un grup creștin-democrat: 'Mi se pare o GLUMĂ'

PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a respins luni ideea posibilităţii scindării formaţiunii, arătând că partidul este unul unitar şi a evitat un răspuns cu privire la o eventuală sancţionare a deputatului Cezar Preda, ca urmare a anunţului acestuia că deschide în cadrul formaţiunii un grup creştin-democrat.

"PNL a avut un congres, a fost aleasă o conducere, a fost adoptată o moţiune şi eu sunt un bun creştin. În cadrul moţiunii adoptate de congres, pe lângă valorile liberale certe sunt prevăzute susţinerea unor valori, inclusiv biserica, naţiunea, familia, care cred că răspund aşteptărilor oamenilor de dreapta care vor să fie în acţiunea publică a PNL. (...) Suntem un partid unitar, care acţionează în baza unei moţiuni, a unei strategii şi constant pentru atingerea acestor obiective. (...) Nu comentez declaraţiile colegilor mei. Eu reprezint PNL, deciziile organismelor statutare ale PNL şi în mod evident accept libertatea de opinie şi de exprimare mai ales în PNL", a spus Orban la finalul Biroului Executiv al liberalilor, întrebat despre declaraţiile lui Preda, scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

Întrebat dacă PNL este scindat, în contextul declaraţiilor lui Preda, Orban a răspuns: "O întrebare care mi se pare o glumă".

"A fost o conferinţă de presă, poate era o chestiune legată de Dâmboviţa", a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Se anunță un nou val de scumpiri: Care sunt cauzele și prețul căror alimente se va majora

Despre afirmaţia lui Preda că nu se consideră "nepotul lui Brătianu", liderul PNL a susţinut: "Fiecare cum simte".

Pe 20 decembrie 2017 deputatul PNL Cezar Preda a anunţat, la Târgovişte, că deschide un grup creştin-democrat în cadrul Partidului Naţional Liberal, argumentând iniţiativa prin faptul că el nu are o doctrină liberală şi nu se consideră "nepotul lui Brătianu".

Citește și: Vești bune pentru românii din această țară! Ce beneficii au persoanele cu salariul mai mic de 1 000 de euro

"Am să-mi fac un cadou de sărbători, am să-mi deschid un grup în cadrul Partidului Naţional Liberal numit grupul creştin-democrat/grupul conservator. Pentru că eu nu sunt nepotul lui Brătianu, eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal, dar eu nu sunt de doctrină liberală, iar eu activez în Partidul Popular European. Eu nu pot să îi mint şi pe ei, nu pot să mă duc la ei să le spun că la mine este un libertinism, eu sunt liberal pur-sânge. Eu nu sunt liberal pur-sânge, la mine valorile erau aşa când am intrat în politică: era creştin-democraţia, avea biserica, familia, autoritatea locală, economia socială prin solidaritate socială. Asta e doctrina mea şi în interiorul PNL nimeni nu are dreptul să mi-o ia şi am să văd, în momentul în care voi deschide grupul, câţi din Partidul Naţional Liberal vor veni în grupul acesta. Câţi sunt creştin-democraţi în PNL. Trebuie să terminăm cu această răfuială în care toţi foştii PDL-işti sunt aruncaţi afară! Se apără minorităţile naţionale şi eu nu pot să mă apăr într-un partid al cărui membru sunt în Uniunea Europeană, în Partidul Popular European? Asta este dorinţa mea şi aşa o să fac", a spus Cezar Preda, într-o întâlnire cu presa.

Citește și: Decizie fără precedent la BNR: Ce se va întâmpla cu dobânzile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.