Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Dan Barna nu-i convine decizia CCR referitoare la Secția de investigare a magistraților: 'Nu respectă recomandările Comisiei de la Veneția'

dan barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că este "criticabilă" decizia CCR prin care s-a stabilit că Ordonanţa privind operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor este constituţională, pe motiv că nu respectă o recomandare a Comisiei de la Veneţia care prevede că o astfel de instituţie este un "vehicul politic de presiune asupra magistraţilor".

"Din păcate, la legile Justiţiei Curtea e cumva consecventă în abordarea de a nu respecta recomandările Comisiei de la Veneţia, acolo era o recomandare explicită care spunea că o astfel de instituţie (...) este de fapt un vehicul politic de presiune asupra magistraţilor. Decizia Curţii nu respectă această recomandare a Comisiei de la Veneţia şi din acest punct de vedere noi considerăm că este criticabilă", a precizat Barna, întrebat pe această temă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Elena Udrea și Alina Bica! Decizia luată de judecătorii din San Jose

El a adăugat că recomandările nu sunt obligatorii, "dar au rolul să spună: acesta e standardul". "România alege să fie sub standard şi să fie un stat sub control politic pe Justiţie şi aceasta este o realitate, nu e o chestiune de nuanţă", a spus Barna.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat oficiali ai CCR. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Citește și: Atenție! Alertă alimentară! Anunț făcut de un gigant de pe piață .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.