Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Traian Băsescu i se cântă prăbușirea totală

basescu

Traian Basescu ofera un spectacol grotesc spre bucuria adversarilor sai politici, spune Andreea Pora.

"Atacurile furibunde lansate de Traian Băsescu împotriva DNA și a Înaltei Curți, grosolăniile revărsate peste Laura Codruța Kövesi și Livia Stanciu, suita de minciuni și manipulări au depășit orice imaginație. Este o performanță, s-o recunoaștem, Voiculescu și toți ceilalți penali și detractori de cursă lungă ai justiției au toate motivele să fie încântați. După 10 ani, Băsescu a ajuns să vorbească pe limba lor și să devină vârful de lance al campaniei anti-DNA. Totul în numele apărării protejatei sale. E ceva ce produce sila, și încă una mare de tot", spune Pora in Revista 22.

"Jalnica piruetă denotă că Băsescu a optat definitiv de data aceasta. Între Udrea și justiție a ales-o pe Udrea. De ce? Putem deocamdată doar să speculăm că îi e teamă de ceea ce ar putea aceasta spune și scrie (...) Băsescu se comportă ca și cum ar avea niște schelete în dulap", mai spune aceasta.

"Indiferent despre ce este vorba, Băsescu s-a sinucis politic, și-a devorat propriile mandate, iar credibilitatea lui este zero (...) În afară de câțiva lingăi îmbătrâniți în amușinarea pofticioasă a portofelelor, adevărați maeștri ai genului, artizani ai relativismului, lumea e lămurită și îngrețoșată. Pur și simplu nu-l crede nimeni că a descoperit o față hâdă și abuzivă a justiției, din senin, fără nicio legătură cu protejata. Că așa, dintr-o dată, magistrații au devenit niște nenorociți de securiști și acoperiți, Kövesi și Stanciu – două oportuniste care calcă totul în picioare doar ca să mai împuște un mandat, iar procurorii DNA sunt în competiție să-și atârne „scalpuri“ la cingătoare, băgând bieți nevinovați la „Guantanamo“ fără probe, doar pe denunțuri. Cum să creadă cineva că această îngrozitoare metamorfoză s-a produs în fix trei luni, taman după ce a fost arestată Udrea?", este de parere Andreea Pora.

Potrivit acesteia, Traian Basescu a fost invins de sistem si acum trăiește o dra­mă.

"Dincolo de acest final trist, întrebarea de fond este în ce măsură campania an­ti­justiție pe care o duce va avea efect. Ceea ce spune acum Băsescu vine mănușă pe­na­lilor și multor politicieni. Chiar dacă unii nu îndrăznesc să o mai spună cu voce tare, știm că mulți gândesc precum noul Bă­sescu: DNA are prea multă putere, „li­derii justiției se cred niște dumnezei și vor ca nimeni să nu miște în front“. Își freacă mâinile că o vorbeşte el în locul lor, că le-a luat de pe umeri povara și că de decredibilizarea justiției, pe care o urăsc sincer, se ocupă acum chiar ar­ti­zanul ei. Ce poate fi mai frumos! Câți din­tre ei spe­rau la o asemenea răsturnare de situație? Ponta are toate motivele să des­chidă o sticlă de șampanie. E doar chestie de timp până când se va forma acea ma­jo­ritate ca­re să schimbe legile, să mai taie din pre­ro­gativele DNA, ale ÎCCJ. Urmăriți cu atenție televizoarele: Codului Penal i s-a pus gând rău. E doar începutul", mai spune Pora.

Pe aceeasi tema:

Băsescu a lovit din nou

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.