Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luis Diaz (Liverpool), întâlnire emoționantă cu părinții după ce au fost eliberați de rebeli

skysports.com
Luis Diaz liverpool

Luis Diaz, fotbalistul echipei Liverpool, a avut o întâlnire emoţionantă cu părinţii săi, marţi, la Bogota, după ce aceştia au fost eliberaţi de gherila columbiană ELN (Armata de eliberare naţională), care-i luase ostatici în octombrie, scrie DPA.

Diaz a ajuns la Bogota, capitala ţării sale, înainte de a se alătura lotului primei reprezentative a Columbiei care pregăteşte partida cu Brazilia, din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale 2026, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter, Federaţia de fotbal din Columbia a publicat imagini cu reuniunea familiei, alături de o scurtă declaraţie: "Reîntâlnirea lui Lucho cu familia sa. Te iubim, suntem mai uniţi ca niciodată, noi toţi columbienii".

Tatăl lui Luis Diaz, care a fost răpit pe 28 octombrie în Columbia de gherila ELN (Armata de eliberare naţională), a fost eliberat joia trecută, potrivit imaginilor difuzate de presa locală.

Însoţit de o misiune umanitară, Luis Manuel Diaz a aterizat cu elicopterul pe aeroportul din Valledupar, în nordul ţării, unde a fost predat de rebelii care poartă negocieri de pace cu guvernul preşedintelui Gustavo Petro. "Trăiască Libertatea şi Pacea", a reacţionat acesta din urmă pe reţelele de socializare.

Luis Manuel Diaz, în vârstă de 56 de ani, şi soţia sa Cilenis Marulanda, care a fost eliberată cu mai multe zile înaintea sa, au fost răpiţi pe 28 octombrie dintr-o benzinărie din Barrancas, oraşul natal al familiei, aflat lângă graniţa cu Venezuela (nord-est), de bărbaţi înarmaţi care circulau pe motociclete.

Şeful gherilei columbiene ELN a recunoscut că gruparea sa a făcut o "greşeală" răpindu-l pe tatăl extremei lui Liverpool şi a promis că va acţiona pentru eliberarea lui.

"Reţinerea tatălui lui Luis Diaz de către Frontul Războiului din Nord (o unitate a grupului - n. r.) a fost o greşeală", a scris Antonio Garcia, comandantul ELN, pe canalul său de Telegram.

Această răpire a pus în pericol procesul de pace început în urmă cu aproape un an între ELN şi guvernul preşedintelui Petro, precum şi armistiţiul de şase luni în vigoare din 3 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.