Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukaku şi Alderweireld îl susțin pe Thierry Henry pentru postul de selecţioner al Belgiei

Evening Standard
Thierry Henry

Romelu Lukaku şi Toby Alderweireld au anunţat că îl susţin pe fostul internaţional francez Thierry Henry pentru postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a Belgiei, rămas vacant după plecarea lui Roberto Martinez în urma Cupei Mondiale 2022 din Qatar, scrie AFP.

"Pentru mine, Thierry Henry este următorul selecţioner al Belgiei. Nu există nicio îndoială", a declarat Lukaku pentru Sky Italia. "Henry ar fi soluţia ideală", a declarat miercuri Alderweireld la televiziunea publica belgiana VRT.

La finele lunii trecute, Federaţia belgiană de fotbal (URBSFA) a publicat un anunţ de angajare pentru a găsi un selecţioner care să-l înlocuiască pe spaniolul Roberto Martinez, care s-a despărţit de naţionala Belgiei după eliminarea în faza grupelor la Cupa Mondială 2022, potrivit Agerpres.

"Profilul" căutat de URBSFA este cel al unui antrenor "ambiţios", cu "experienţă internaţională la cel mai înalt nivel mondial, cunoştinţe şi idei tactice, precum şi aptitudini personale adecvate", potrivit ofertei de muncă publicate de federaţia de la Bruxelles.

"Căutăm un 'serial winner' (câştigător în serie), cu experienţă în gestionarea celor mai buni jucători din lume", adăuga Federaţia belgiană, care le cere pretendenţilor la postul de selecţioner să-şi depună candidaturile până la 10 ianuarie 2023.

Noul selecţioner trebuie să fie de asemenea, "un expert tactic, care să-şi susţină alegerile pe baza datelor, tehnologiei şi parametrilor obiectivi şi să folosească expertiza precum şi structura sportivă a UBSFA''.

El va fi, de asemenea, "un ambasador al fotbalului belgian", care va ajuta la "promovarea valorilor" federaţiei şi care va fi disponibil "full-time", conform anunţului.

Roberto Martinez a condus timp de şase ani selecţionata Belgiei, cu care a ocupat treapta a treia a podiumului la Cupa Mondială 2018 din Rusia şi pe care a condus-o până pe primul loc în clasamentul mondial FIFA, unde a rămas timp de patru ani.

La scurt timp după eliminarea Belgiei în faza grupelor CM 2022, căpitanul Eden Hazard, în vârstă de 31 de ani, şi-a anunţat retragerea internaţională, dar alţi jucători de top precum Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois, Romelu Lukaku sau Yannick Carrasco rămân în continuare disponibili pentru selecţionata ţării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.