Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukaşenko recunoaşte implicarea Belarusului în războiul împotriva Ucrainei: 'Nu ascundem acest lucru. Noi nu ucidem pe nimeni'

Belta
Aleksandr Lukasenko

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a recunoscut că țara sa ia parte la războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei - transmite RBC, citând agenţia de stat Belta.

RBC notează că Lukașenko a făcut declaraţii în acest sens în timpul unei întâlniri pe probleme de securitate militară.

"În ceea ce privește participarea noastră la 'operațiunea militară specială' din Ucraina, noi participăm acolo. Nu ascundem acest lucru. Dar noi nu ucidem pe nimeni. Nu ne trimitem militarii nicăieri. Nu ne încălcăm obligațiile" - a afirmat liderul belarus.

După declaraţia respectivă, Lukaşenko s-a justificat și a subliniat că participarea țării sale este "pentru a preveni extinderea acestui conflict pe teritoriul Republicii Belarus", potrivit Rador.

"În al doilea rând, pentru a preveni o lovitură asupra Republicii Belarus sub pretextul unei operațiuni militare speciale a Poloniei, Lituaniei și Letoniei. După cum am mai spus, nimeni nu îi împuşca pe ruși în spate de pe teritoriul Republicii Belarus. Iată participarea noastră..." - a adăugat Aleksandr Lukaşenko.

RBC notează că, în pofida invaziei declanşate de ruşi de pe teritoriul belarus, la 24 februarie, Aleksandr Lukașenko nu a confirmat până acum participarea ţării sale la războiul împotriva Ucrainei. Liderul de la Minsk a vorbit, însă, în repetate rânduri, despre presupusa amenințare din partea Ucrainei. Potrivit acestuia, "pe teritoriul Ucrainei se formează unități" pentru a răsturna puterea din Belarus.

Între timp, Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis că există întotdeauna pericolul unei ofensive dinspre Belarus, dar a asigurat că armata ucraineană este pregătită să respingă o astfel de invazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.