Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lula da Silva, critici la adresa Europei: 'Este un război în care nu văd pe nimeni să vorbească despre pace'

efe.com
lula da silva

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a criticat marţi invazia militară rusă în Ucraina, dar a remarcat că nimeni nu vorbeşte despre pace, cerând relansarea negocierilor pentru oprirea conflictului, conform agenţiei Reuters, informează Mediafax.

Aflat în vizită în Spania, Luiz Inacio Lula da Silva a reafirmat intenţia de a găsi o formulă internaţională pentru reinstaurarea păcii, catalogând conflictul izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina drept un "război nebunesc".

"Eu înţeleg perspectiva europeană asupra acestui conflict. Este inacceptabil ca o ţară să invadeze o altă ţară, dar este un război în care nu văd pe nimeni să vorbească despre pace", a afirmat preşedintele Braziliei.

Luiz Inacio Lula da Silva a cerut eforturi pentru pace "astfel încât Ucraina să îşi poată păstra teritoriul", retractând sugestia recentă privind eventuale concesii teritoriale.

Poziția Braziliei privind invazia militară rusă în Ucraina

Administraţia Braziliei a pledat constant pentru încheierea prin negocieri a conflictului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina. Preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva a criticat recent, în cursul unei vizite în China, abordarea Statelor Unite şi a Uniunii Europene. "Statele Unite trebuie să înceteze stimularea războiului şi să înceapă să discute despre pace. Şi Uniunea Europeană trebuie să înceapă să discute despre pace", a afirmat Lula da Silva. În replică, Washingtonul l-a acuzat pe preşedintele Braziliei că ar imita propaganda rusă şi chineză.

La sfârşitul săptămânii trecute, Lula da Silva a reafirmat apelul pentru iniţierea negocierilor între Rusia şi Ucraina în scopul găsirii unei soluţii de oprire a conflictului militar. "Administraţia mea a criticat lezarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, dar noi pledăm pentru o soluţie negociată de oprire a conflictului. Avem nevoie urgent de constituirea unui grup de naţiuni care să poarte negocieri atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia", a subliniat preşedintele Braziliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.