Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea bună a tenisului are un nou star: cine este cea care i-ar putea pune probleme Simonei Halep

YouTube
Simona Halep

Jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (42 WTA) a câştigat primul titlu de Mare Şlem din carieră, impunându-se sâmbătă în finala turneului de tenis de la Wimbledon în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, în faţa tunisiencei Ons Jabeur, a şasea jucătoare a lumii, informează AFP, relateză Agerpres. Vondrousova este prima jucătoare din era open triumfătoare la Wimbledon deşi nu a fost cap de serie, scrie News.ro.

Vondrousova, în vârstă de 24 de ani, se afla la a doua sa finală de Mare Şlem, după cea pierdută în 2019 la Roland Garros în faţa lui Ashleigh Barty, dar nu câştigase decât două meciuri pe iarbă în cariera sa până la participarea la Wimbledon anul acesta.

La rândul ei, Ons Jabeur se afla în căutarea primului său titlu de Mare Şlem, jucând a doua finală consecutivă la Wimbledon, după cea pierdută în faţa kazahei Elena Rîbakina, pe care a învins-o la ediţia din acest an în sferturi de finală. Anul trecut, tunisianca a fost finalistă şi la US Open.

Simona Halep în competițiile internaționale

Simona Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. Halep a câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), pierzând anterior alte trei finale: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018). A disputat și finala Turneului Campionilor (2014). De-a lungul carierei a câștigat 24 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

A fost desemnată „Jucătoarea Anului 2018” de WTA, de asemenea și „Cea Mai Populară Jucătoare” în 2014 și respectiv 2015 dar și „Favorita Fanilor” la simplu în 2017, 2018 și 2019. În decembrie 2018, Halep a fost aleasă de ESPN cel mai dominant jucător de tenis al anului în lume figurând în topul The Dominant 20 pe locul 9 înaintea unor alți mari sportivi ai planetei, ca Novak Djokovic, Lewis Hamilton sau LeBron James. A câștigat peste 40 milioane de dolari din tenis, fiind pe locul 3 all-time, după surorile Williams.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.