Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea sportului românesc, în doliu. Reacții la vestea decesului lui Ivan Patzaichin

doliu lumanare

Lumea sportului românesc a primit cu durere vestea decesului legendarului campion român Ivan Patzaichin. Ministerul Tineretului și Sportului a transmis un mesaj de condoleanțe: „Un mare campion, un erou al României și al sportului românesc, a plecat astăzi dintre noi.

Ivan Patzaichin, multiplu medaliat și campion olimpic și mondial, un sportiv de o modestie, decență, discreție și înălțime morală nemăsurate, urcă spre cer și lasă o nesfârșită tristețe în sufletele celor care l-au admirat și iubit. Cuvintele sunt mici pentru sentimentele care ne copleșesc la despărțirea de acest mare om și simbol al României. Ivan Patzaichin a fost dovada că diferența, inclusiv în sport, o face caracterul și va rămâne un reper de neînlocuit. Condoleanțe familiei îndurerate!”.

CS Dinamo, clubul la care a fost legitimat Ivan Patzaichin, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, după decesul marelui campion, descris ca "un model de bun simţ, de căldură, de empatie".

"Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, judeţul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viaţă azi noapte, la Bucureşti.

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toţi cei care au avut şansa de a interacţiona cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simţ, de căldură, de empatie. A fost uriaş, ca şi cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere:

• 7 medalii olimpice: 4 de aur şi 3 de argint

• 22 de medalii mondiale, dintre care 8 de aur

• 1 titlu de campion european

• 40 de titluri de campion naţional

• Declarat de forul internaţional de kaiac-canoe Sportivul Secolului XX

• Recompensat de Comitetul Internaţional Olimpic cu Ordinul Olimpic “Colanul de Platină”

• Recompensat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu Colanul de Aur

Marele Ivan Patzaichin a părăsit această lume pentru a intra definitiv în legendă.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanţe familiei!", se arată pe pagina de Facbook a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Peluza Cătălin Hâldan chemă fanii dinamovişti la statuia lui Ivan Patzaichin, din faţa Complexului Sportiv Dinamo, pentru a-i aduce un omagiu marelui campion, decedat duminică.

"Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Şi a făcut-o în grabă, astăzi, aşa cum era învăţat în lupta lui continuă cu fracţiunile de secundă. Mereu şi-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi. O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morţii, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până capăt CEL MAI MARE CAMPION!

Dinamovişti sau pur şi simplu români, VĂ AŞTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii şi a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!", se arată pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hâldan.

Fostul canoist Mitică Pricop, medaliat cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, în probele de canoe dublu, împreună cu Florin Popescu, a declarat că Ivan Patzaichin l-a preluat după decesul tatălui său şi l-a făcut campion.

"Orice pierdere are suferinţa ei, aşa că nu facem altceva decât să plângem în sinea noastră acum. Eu am lucrat cu dânsul din 95 până în 2004, după olimpiada de la Atena, am stat atâţia ani împreună în cantonament, a fost antrenorul meu de club, el m-a luat de la juniori, a însemant totul pentru mine. Pe tatăl meu îl chema Ivan, el s-a stins când aveam 15 ani, în 1993, şi m-a preluat alt Ivan şi m-a făcut mare. Aveam un respect foarte mare pentru dânsul, era foarte corect cu sportivii, se ţinea de cuvânt. E grea pierderea. Eu am avut o relaţia foarte apropiată cu el cât am lucrat împreună, cred că vreo zece ani. Am lucra foarte bine împreună. El a fost supărat pe federaţie în 2009, când a fost înlăturat, am vorbit cu el tot timpul atunci şi cred că un an a suferit pe tema asta, după care şi-a găsit noi proiecte, şi-a regăsit, cumva, dorinţa de viaţă. El a stat foarte mult în cantonament, şi ca sportiv, şi ca antrenor, cred că 30-35 de ani şi i-a fost greu să i se dea cu şutul în fund", a declarat Mitică Pricop, la DigiSport.

Foştii fotbalişti Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi, au dat publicităţii un mesaj comun, prin intermediul paginii de Facebook a clubului Farul, după decesul prietenului lor, Ivan Patzaichin.

"Rămas bun, "amirale" !

Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai ţării, , Ivan Patzaichin.

A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaştem!

Ivan Patzachin a fost şi va fi mereu un model de cum se construieşte succesul: dăruire, voinţă, profesionalism.

Rămas bun, prietene!", se arată în mesajul semnat de Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanţa, şi Gheorghe Popescu, preşedinte Farul Constanţa

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.