Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumina Învierii va fi adusă de pe mare de arhiepiscopul Teodosie

IPS_Teodosie__18

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că și anul acesta va continua tradiția aducerii Luminii Învierii pe mare, la bordul unei ambarcațiuni ce va acosta în golful de la Cazinoul din Constanța, în cadrul unui scenariu simbolic inițiat de arhiereu pentru a reitera debarcarea Apostolului Andrei pe țărmul Scythiei Minor.

'Lumina sfântă a Învierii va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, pe Aeroportul Otopeni și de acolo va pleca către toate colțurile țării. În eparhia noastră Lumina Învierii va urma cale apei, va sosi în toate bisericile și mănăstirile de pe Dunăre, iar în Cetatea Tomisului o voi aduce la bordul unei ambarcațiuni ce va acosta pe faleza Cazinoului, ca și în alți ani. De aici vom urca la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel unde vom mărturisi împreună cu toți enoriașii Învierea Domnului Iisus Christos și vom împărți Lumina izvorâtoare a Învierii', a declarat arhiepiscopul Tomisului, conform Agerpres.

La rândul său, purtătorul de cuvânt, Eugen Tănăsescu, a precizat că Arhiepiscopia a transmis adrese, atât către Comandamentul Flotei, cât și la Garda de Coastă, prin care a cerut punerea la dispoziție a unei ambarcațiuni tip RIB, cu motor, pentru scena aducerii Luminii Învierii de pe mare, dar că până în prezent niciuna dintre instituțiile solicitate nu a răspuns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.