Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminița Odobescu, discuții la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

MAE
Luminita Odobescu

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, participă luni la la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, unde se va discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situația din Belarus și evoluțiile de securitate din Orientul Mijlociu.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, luni la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

„Miniștrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situația din Belarus și evoluțiile de securitate din Orientul Mijlociu. De asemenea, vor avea o discuție informală cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken – prin video-conferință. Discuțiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei vor viza, cu precădere, evaluarea ultimelor evoluții de securitate, sprijinul multidimensional al UE, cu accent pe cel militar, politica de sancțiuni împotriva Rusiei și combaterea eludării măsurilor restrictive în vigoare. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba va interveni prin video-conferință pentru a prezenta situația din teren și prioritățile Ucrainei”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, referitor la Belarus miniștrii de externe vor aborda deteriorarea situației drepturilor omului și a condițiilor pentru activitatea presei independente, creșterea represiunii asupra opoziției, precum și complicitatea regimului de la Minsk cu Moscova, prin susținerea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„Dezbaterile privind criza din Orientul Mijlociu se vor concentra pe aspectele cele mai stringente, respectiv situația umanitară extrem de dificilă din Fâșia Gaza și necesitatea eliberării tuturor ostaticilor aflați în captivitatea Hamas. În context, va fi abordată și situația de securitate din Marea Roșie, inclusiv din perspectiva activității operațiunii UE de protejare a libertății de navigație și a traficului maritim din această regiune (EUNAVFOR ASPIDES)””, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.