Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungi cozi de aşteptare la aeroportul din Bruxelles după redeschiderea terminalului de plecări

deredactie.be
Zaventem

Măsurile de securitate întărite la aeroportul Zavantem din Bruxelles, cu terminalul de plecări parţial deschis, au antrenat lungi cozi de de aşteptare, scrie AFP. 

La o zi după repunerea în funcţiune a terminalului de plecări, închis 40 de zile în urma dublului atentat sinucigaş care l-a devastat, unii pasageri au fost nevoiţi să aştepte luni două ore pentru a trece de controalele din exteriorul clădirilor, potrivit presei locale. 

"Ne confruntăm cu dificultăţi în prima zi după importante modificări operaţionale. Le vom evalua şi vom corecta operaţiunile. Situaţia se va ameliora în zilele următoare", a declarat o purtătoare de cuvânt a societăţii care gestionează aeroportul, citată de agenţia Belga. 

Ministerul belgian de Interne a promis luni, după ce s-a consultat cu sindicatele poliţiştilor, că va introduce un "nou sistem" de control cu începere de miercuri pentru a reduce timpul de aşteptare. 

Pe de altă parte, compania aeriană Brussels Airlines a informat că, aşa cum era de aşteptat, activitatea sa a fost "puternic influenţată" de atentatele de la 22 martie. 

Aceste atacuri, revendicate de organizaţia Statul Islamic au făcut în total 32 de morţi: 16 la aeroport şi 16 în metroul din capitala Belgiei, Bruxelles.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.