Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul chilian 'El Principe', desemnat cel mai bun film gay la Festivalul de Film de la Veneţia

mediafax.ro
film

Lungmetrajul 'El Príncipe', al regizorului chilian Sebastián Muńoz şi cu Alfredo Castro în rolul principal, a fost recompensat joi seară cu 'Queer Lion Award', un premiu din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, pentru modul său de abordare a tematicii homosexuale, relatează EFE preluat de agerpres.

Filmul, prezentat la cea de-a 34-a Săptămână Internaţională a Criticii, desfăşurată în paralel cu Mostra veneţiană, a primit acest premiu ajuns anul acesta la cea de-a 13-a ediţie.

Comitetul de decernare a premiului notează într-un comunicat, "excelenta distribuţie capabilă să ofere interpretări emoţionante pe baza unui scenariu puternic". "Filmul transmite paradoxala acceptare a relaţiilor gay în închisoare, într-o perioadă în care nu sunt acceptate social", adaugă comunicatul.

Adaptare a cărţii scrisă de Mario Cruz cu acţiunea desfăşurată în Chile în 1970, cu puţin înainte de venirea la putere a lui Salvador Allende, 'El Príncipe' prezintă povestea unui tânăr de 20 de ani (Juan Carlos Maldonado) care într-o seară îl ucide pe cel mai bun prieten al său, în ceea ce pare o crimă pasională.

La intrarea într-o închisoare sordidă, el intră în contact cu un grup de deţinuţi homosexuali conduşi de 'El Potro' (Castro), un bărbat matur şi respectat, alături de care cunoaşte dragostea, loialitatea şi protecţia de care nu s-a bucurat în libertate.

Cu această poveste aplaudată, Muńoz speră să câştige Săptămâna Internaţională a Criticii, un concurs independent din cadrul Mostrei de la Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.