Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul 'Miezul nopţii în Paris' regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar, va fi difuzat de Warner TV

The Woody Allen Pages
woody allen

Lungmetrajul „Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” (2011), film regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar, va fi difuzat de Warner TV pe 16 mai, conform news.ro.

Personajul central al filmului este un scriitor interpretat de Owen Wilson. Aflat la Paris împreună cu logodnica şi familia ei, în fiecare noapte el se trezeşte în mod misterios transpus în Oraşul Luminilor din anii 1920.

Pe punctul de a-şi finaliza primul roman şi în timp ce relaţia cu cea care urmează să îi devină soţie este destul de tensionată, el găseşte refugiu în „generaţia pierdută” a Parisului. Ajunge la o petrecere a lui Jean Cocteau, unde se află şi Cole Porter şi Scott Fitzgerald, apoi îl întâlneşte, între alţii, pe Ernest Hemingway, cu care discută despre scris. Este fascinat de o costumieră şi continuă aventura mai multe nopţi.

Rachel McAdams, Michael Sheen, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody şi Carla Bruni completează distribuţia.
Woody Allen face cu această poveste o incursiune nostalgică în La Belle Époque, iar scenariul lui a fost recompensat de Academia americană de film cu un Oscar.

Comedia fantezistă a mai fost nominalizată la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” şi „cea mai bună scenografie”.

Lungmetrajul, premiat de asemenea cu un Glob de Aur şi un trofeu Grammy, a avut premiera în 2011 la Festivalul de la Cannes, iar criticii îl consideră unul dintre cele mai bune filme ale lui Woody Allen din ultimele decenii.

„Miezul nopţii în Paris” este filmul lui Woody Allen cu cele mai mari încasări la nivel nord-american, cu 56,3 milioane de dolari, şi cel mai de succes film regizat de el, cu 151 de milioane de dolari încasări la nivel mondial.

„Miezul nopţii în Paris” va putea fi urmărit pe Warner TV pe 16 mai, de la ora 20:30.

Regizor, scenarist şi actor, Woody Allen (n. 1935) este unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi cineaşti americani. Cu o carieră de peste şase decenii, el a semnat, între altele, filme-cult precum „Annie Hall”, „Manhattan” şi „Hannah and Her Sisters”.

A primit 24 de nominalizări la Oscar până în prezent şi patru trofee ale Academiei, dar şi un premiu pentru întreaga activitate din partea Sindicatului regizorilor americani (DGA), un Palme d’Or onorific, distincţiile Donostia la Festivalul de la San Sebastian, Cecil B. DeMille din partea Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood şi Laurel Award din partea Sindicatului scenariştilor americani (WGA), precum şi un Leu de Aur la Veneţia pentru întreaga carieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.