Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptă împotriva diminuării exodului de inteligență din România. `Este una dintre cele mai importante probleme ale țării`

FDVPDR
cvbn

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener de tradiție al Uniunii Studenților din România (USR), va acorda, începând din acest an, Premiul ”Tinerii Dezvoltă România”, pentru cea mai bună viziune propusă de studenți, la Congresul Studenților din România, desfășurat în perioada 19-21 mai.

”Prin organizarea acestui concurs, în cadrul parteneriatului cu USR, Fundația Dan Voiculescu și-a dorit să identifice motivele pentru care studenții ar alege să rămână în țară, deoarece tema din acest an este „Stoparea exodului de inteligență”, una dintre cele mai importante probleme ale țării noastre. FDVDR s-a alăturat acestei inițiative și a dat startul unui concurs, care să ne ajute să identificăm motivele concrete pentru care tinerii ar renunța la ideea de a părăsi România. Tema ediției din acest an a CSR se află în concordanță cu viziunea FDVDR, în ceea ce privește dezvoltarea României, pe termen lung”, a declarat Laura Stancu, Manager de Proiect FDVDR.

La Congres, studenții din țară dezbat problemele momentului, iar tema din acest an este oprirea exodului de inteligență din România.

”Țara noastră se clasează pe locul 2 la numărul de persoane care au emigrat către alte ţări, cu scopul de a studia, lucra sau locui. Această problemă a început cu anii ’90, când graniţele s-au deschis şi oamenii au simțit atracția unor standarde de viață superioară în țările vestice. Într-un timp foarte scurt emigraţia a devenit un fenomen de masă în România. În prezent se resimte impactul masiv al migraţiei în toate domeniile pilon ale ţării, iar segmentul cu cea mai mare pondere este reprezentat de tineri. Acum a sosit momentul să ne implicăm în mod activ în combaterea lui, iar pentru a aborda problematica au fost create cinci grupuri de lucru - economic, egalitate de șanse, academic-educațional, dezvoltare regională și mediu, digitalizare, care vor analiza subiectul din diferite perspective, urmând ca la final să prezinte rezoluțiile lor”, a declarat Ina Nimerenco, Președinte USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.