Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta pentru un post de polițist: Mulţi au fost, puţini au rămas

click.ro
politisti

Ideea de a scoate la concurs posturi de agenţi de ordine, din sursă externă, nu a avut efectul scontat. Fiecare probă a triat numărul candidaţilor într-o proporţie semnificativă, astfel încât peste jumătate din locuri vor rămâne libere la finalul concursului, în cel mai bun caz. La ultimul examen, cel scris, vor lua parte doar 1.007 candidaţi, care încearcă să ocupe unul dintre cele 1.900 locuri disponibile.

Dacă înainte de susţinerea probelor, 10 constănţeni se luptau pe un loc, acum proporţia s-a schimbat considerabil, rămânând doar 141 de candidaţi care încearcă să ocupe cele 62 de posturi scoase la concurs, la nivelul judeţului Constanţa.

Deşi probele fizice, care au constat în flexii abdominale şi alergare de rezistenţă, nu au avut o dificultate mare, puţini au fost cei care au reuşit să fie admişi. Din cei 9.118 candidaţi înscrişi la probele fizice, 8.111 au picat testele fizice. Doar 1.007 candidaţi au mai rămas în cursa pentru posturile de agenţi, iar aceştia susţin astăzi ultimul test, cel scris. La probele de flexii abdominale şi rezistenţă, candidaţii au ieşit în evidenţă, în sens negativ. Trei tinere din Constanţa, de 25, 26 şi 27 de ani, au luat nota zero după ce nu au reuşit să facă niciun abdomen. „Exemplul” fetelor a fost preluat şi de trei tineri, tot din Constanţa, care au obţinut notele 1, 1.5 şi 2, în urma testelor fizice, potrivit cugetliber.ro.

După trierea masivă de la testele psihologice şi fizice, astăzi candidaţii sunt în faţa ultimei bariere înainte de a îmbrăca uniforma de poliţişti. Testul, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă, este alcătuit dintr-un număr de 60 de întrebări, din Codul Penal, la concursul de încadrare directă şi 45 de întrebări la concursul de reîncadrare. Pentru a promova testul, candidaţii trebuie să răspundă corect la minimum 40 de întrebări la concursul de încadrare directă, respectiv 30 de întrebări la concursul de reîncadrare, echivalentul notei 7, nota minimă de promovare a testului scris. Eventualele contestaţii la proba scrisă se depun în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor finale pe pagina de Internet a Poliţiei Române, la sediul unităţilor care au efectuat recrutarea.

Nota finală reprezintă media notelor obţinute la proba performanţei fizice şi la proba scrisă. Este declarat „admis” la concurs candidatul care a trecut toate probele concursului şi a obţinut nota finală cea mai mare. Surse din cadrul Poliţiei Române ne-au confirmat că în toamnă vor fi scoase la concurs posturi pentru agenţi de ordine, tot din sursă externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.