Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta se duce din toate direcțiile - Preşedintele Comisiei pentru apărare a vorbit cu ambasadorul Austriei despre aderarea la Schengen

facebook.com
Nicoleta Pauliuc

Aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea, în continuare, a bunelor relaţii existente în plan economic între România şi Austria au constituit, vineri, temele întâlnirii dintre preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, şi ambasadorul austriac la Bucureşti, Adelheid Folie.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis AGERPRES, în cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale relaţiei bilaterale curente, cu accent pe aderarea României la spaţiul Schengen.

"Nicoleta Pauliuc a evidenţiat foarte bunele relaţii existente în plan economic între cele două state, cu precădere investiţiile austriece în România, reliefând în acest context relevanţa aderării României la Spaţiul Schengen pentru întărirea pe mai departe a acestora. Având în vedere recentele declaraţii ale unor înalţi oficiali austrieci, domnia sa a făcut apel la reprezentantul la Bucureşti al acestei ţări de a transmite mesajul unitar al clasei politice române, achiesat şi de un număr important de factori de decizie europeni, cum că aderarea României la Spaţiul Schengen constituie un lucru foarte util şi necesar arhitecturii actuale şi viitoare a Uniunii Europene, fiind benefic tuturor statelor Uniunii şi tuturor factorilor interesaţi. Demnitarul român a reiterat faptul că un refuz, motivat exclusiv politic în acest sens, ar întări curentul populist şi ultranaţionalist", se arată în comunicatul citat.

Preşedintele Comisiei a subliniat că, "aşa cum România înţelege să fie ataşată valorilor europene şi îşi respectă cu stricteţe toate angajamentele politice şi administrative pe care şi le-a asumat, este absolut necesar ca toate forţele pro-europene şi pro-democratice să manifeste susţinere pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, acest lucru fiind aşteptat şi de la prietenii noştri austrieci".

Pauliuc a pledat pentru "politica dialogului, cheia succesului, cu un rol important în desfăşurarea şi rezolvarea unor situaţi de acest gen".

La întâlnire a participat şi Hans Arzbacher, ataşat pentru Afaceri Interne în cadrul Ambasadei Austriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.