Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptători Hamas încearcă în continuare să pătrundă în Israel, armata israeliană a adus tancurile

tosshub.com
hamas-gaza

Luptătorii Hamas încă încearcă să intre în Israel, dar au fost blocați, a declarat joi, într-un briefing de presă, un purtător de cuvânt al forțelor israeliene, Lt Col Richard Hecht.

Potrivit acestuia, luptătorii Hamas încă încearcă să intre pe teritoriul israelian pe mare. „Am interceptat câteva ținte maritime”, a precizat oficialul israelian.

Armata Israelului încă securizează zona de graniță din jurul Gazei , „construind mici baricade cu tancuri”. „Nu este ermetic, dar zona e plină de soldați și „oricine se apropie de granița va fi împușcat, oricine, nimeni nu intră, nimeni nu iese”, a continuat el.

Richard Hecht a mai spus că serviciile de informații israeliene se concentrează acum pe identificarea luptătorilor care au organizat incursiunea Hamas, prin interogatorii asupra palestinienilor.

Pe 7 octombrie, în plin Sabat, sute de combatanţi Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului şi au ucis peste 1.000 de civili pe străzi, în locuinţe şi la un festival în aer liber, semănând teroare sub un tir intens de rachete lansate din Fâşia Gaza către oraşe şi sate israeliene.

În timpul acestui atac de o violenţă extremă, militanţii palestinieni au luat ostatici zeci de civili israelieni şi străini pe care Hamas ameninţă că îi va executa.

Armata israeliană a anunţat că 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi de Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.