Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptătorii ISIS vor să obțină accesul la surse radioactive, în Rusia

Luptătorii organizației internaționale teroriste ”Statul Islamic” (IS, ISIS, organizație recunoscută drept teroristă prin hotărârea Curții Supreme a Federației Ruse din 29.12.2014) au planificat să obțină, pe teritoriul Rusiei, accesul la surse radioactive, a anunțat corporația de stat ”Rosatom”, cu referire la datele primite de la Ambasada Statelor Unite, scrie RT.

După cum transmite agenția RIA Novosti, făcând referire la raportul anual al ”Rosatom”, în septembrie 2020, la toate instalațiile nucleare și radioactive ale acestei industrii au fost organizate verificări neplanificate ale modului în care este controlată starea sistemelor de protecție fizică.

Acest lucru s-a făcut după un mesaj primit de la Ministerul de Externe al Rusiei cu un document neoficial al Ambasadei Statelor Unite, ce cuprindea o informație despre ”posibile încercări din partea reprezentanților organizației teroriste ”Statul Islamic” de a obține, pe teritoriul Rusiei, acces la surse radioactive”.

RT amintește că, anterior, în Regiunea Moscovei a fost reținut un luptător al ”Statului Islamic” pentru pregătirea unui atac terorist.

De la el au fost confiscate substanțe explozive și piesele pentru confecționarea unei bombe artizanale.

De asemenea, FSB (Serviciul Federal de Securitate, n.r.) a prevenit o serie de atacuri teroriste la Moscova, Kabardino-Balkaria (Caucaz) și în Regiunea Astrahan, șase teroriști au fost lichidați, alți doi au fost reținuți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.