Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente în Donbas: ucrainenii încearcă să stăvilească ofensiva rusă, după ce mercenarii Wagner au rupt frontul pe aliniamentul Soledar-Bahmut

Radu Pop
Soledar

Forțele rusești anunță că elimină trupele Forțelor Armate ale Ucrainei din Krasnaya Gora, (Soledar) și se îndreaptă spre Blagodatnoye și Paraskovievka. Ucraina își menține cu febrilitate apărarea, pentru a împiedica pătrunderea Rusiei în direcția Slaviansk, transmit forțele rusești. Luptele acerbe au fost confirmate inclusiv de șeful mercenarilor Wagner.

Serviciile secrete britanice au confirmat anterior că forțele ruse fac progrese ușoare în lupta pentru orașul Bahmut. Trupele și unitățile regulate ale grupului de mercenari Wagner au făcut progrese tactice în orășelul Soledar, la zece kilometri spre nord, în ultimele patru zile și probabil au controlat cea mai mare parte a locului, a declarat Ministerul Apărării de la Londra în briefingul său zilnic de informații. Bahmut rămâne ținta principală a ofensivei ruse, mai transmit serviciile de informații britanice. Înaintarea spre Soledar a fost menită să închidă orașul de la nord și să întrerupă rutele de comunicare ucrainene.

În ciuda presiunii crescute asupra Bahmutului, este puțin probabil ca Rusia să cucerească orașul în curând, deoarece forțele armate ucrainene au construit poziții defensive stabile și continuă să controleze rutele de aprovizionare, arată serviciile secrete britanice. Se prefigurează astfel o bătălie care va dura cel puțin câteva săptămâni, dacă nu luni.

Șeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin a confirmat anterior determinarea trupelor ucrainene. „Să fim cinstiţi (...). Armata ucraineană se bate cu curaj la Bahmut şi Soldar. Confruntări armate foarte dure şi sângeroase sunt în curs la periferia de vest a (oraşului) Soledar”, anunţă, citat pe Telegram de către serviciul său de presă, Prigojin. ”Forţele armate ucrainene apără cu oroare teritoriul Soledar. Afirmaţii cu privire la dezertări masive în rândurile acestora nu corespund realităţii”, subliniază el. Vezi și: Baie de sânge la Bahmut și Soledar! Șeful mercenarilor ruși confirmă luptele grele cu ucrainenii: 'Forţele armate ucrainene apără cu oroare. teritoriul'

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.