Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în Afganistan - Milițiile lui Ahmad Massoud anunță că i-au respins pe talibani în Valea Panjshir și le-au provocat mari pierderi

La Regle du Jeu
Ahmad Massoud

Discuțiile cu susținătorii lui Massoud au eșuat și  luptele au continuat în Valea Panjshir, ultimele două zile, anunță talibanii afgani potrivit Tolonews.

Luptele sunt în curs între luptătorii talibani și forțele unui front de rezistență condus de Ahmad Massoud în provincia Panjshir.

Talibanii au confirmat că luptele sunt în curs de desfășurare de două zile și că ambele părți au suferit victime.

„Mujahideenii din Emiratul Islamic au fost atacați din unele cercuri din Panjshir care blufează și spun că vor rezista. Mujahidinii au reacționat la atac și, ca urmare, cealaltă parte a suferit mari pierderi ”, a declarat Anaamullah Samangani, membru al comisiei culturale a talibanilor.

Locuitorii de pe linia frontului din zona Nasaji-Gulbahar, care se află chiar în afara văii Panjshir, spun că luptele s-au reluat aseară și sunt încă în curs.

Potrivit localnicilor, majoritatea oamenilor au fugit din zonă.

"Luptele au început aseară la 22:00 și continuă", a spus Baba Shirin, un rezident al zonei.

VIDEO| Liderii Pentagonului: 'Vrem să învăţăm cât de mult posibil din războiul din Afganistan'

Între timp, membrii frontului de rezistență au declarat că au respims atacul talibanilor asupra zonei Panjshir și că talibanii au suferit mari pierderi.

„În ultimele 40 de ore, talibanii au lansat câteva ofensive asupra Khawak din valea Andarab din Baghlan. Din partea noastră, existau forțe locale din diferite districte din Andarab, forțe locale din Panjshir, precum și forțe ANSDF. S-au luptat foarte bine; i-au învins pe talibani pe acel front. Talibanii au pierdut 40 de luptători, alți 35 dintre ei au fost răniți ”, a declarat Fahim Dashti, un purtător de cuvânt al frontului de rezistență.

Talibanii au negat atacarea lui Panjshir, spunând că forțele lor au fost atacate de susținătorii lui Massoud și că au răspuns doar la atac.

Pe fondul luptelor în curs, Amir Khan Muttaqi, un lider taliban, a declarat miercuri că discuțiile dintre ambele părți au eșuat până acum.

El a spus, totuși, că talibanii vor să rezolve problema în mod pașnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.