Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Lupte grele in Estul Ucrainei pentru ocuparea Slaviansk-ului. Al treilea elicopter a fost doborât

slaviansk ucraina
UPDATE Rusia a contactat OSCE pentru "ofensiva fortelor armate" ucrainene

UPDATE Presa din Rusia anunta doborarea unui al treilea elicopter UPDATE:  Doi militari ucraineni şi-au pierdut viaţa vineri în timp ce două elicoptere MI-24 au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile în apropiere de Slaviansk, bastion al insurgenţilor proruşi în estul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării, relatează AFP.

'Aparatele au fost doborâte de persoane necunoscute care au utilizat lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost ucişi şi câţiva au fost răniţi în aceste tiruri', se arată într-un comunicat al ministerului. Primul bilanţ al ministerului în acest caz anunţa un elicopter doborât şi un pilot ucis. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=k6xEMfXUib8] ______ Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a anunţat vineri că un elicopter ucrainean a fost doborât şi că un pilot a fost ucis în oraşul rebel Slaviansk din estul ţării, după ce separatiştii au folosit rachete antiaeriene împotriva forţelor Kievului, relatează AFP şi Reuters.

'Teroriştii au folosit artilerie grea împotriva forţelor speciale ale Ucrainei, inclusiv lansatoare de grenade şi lansatoare portabile de rachete antiaeriene. Un pilot a murit şi există şi răniţi', a postat Avakov pe Facebook, precizând că se află la faţa locului împreună cu ministrul apărării.

El i-a acuzat pe separatişti că folosesc mercenari profesionişti.

'Faza activă' a operaţiunii a fost lansată vineri dimineaţă la ora 04:30 la Slaviansk şi Kramatorsk, a adăugat Avakov.

Serviciile de securitate SBU au confirmat la rândul lor într-un comunicat că 'un elicopter a fost doborât, ceea ce dovedeşte (prezenţa) unor specialişti militari străini'.

Anterior, surse din rândul separatiştilor au precizat că armata ucraineană a lansat vineri o vastă operaţiune militară asupra oraşului Slaviansk, care nu mai este de peste două săptămâni sub controlul autorităţilor de la Kiev şi unde este reţinută de o săptămână o echipă de observatori a OSCE. 

La periferia oraşului au fost auzite focuri de armă şi explozii puternice la primele ore ale dimineţii. Tiruri sporadice de arme uşoare au continuat în cursul dimineţii, potrivit AFP.

'Este un atac de anvergură totală', a declarat, citată de AFP, purtătoarea de cuvânt a rebelilor, afirmând că un elicopter ucrainean a fost doborât. 'Satul Bilbassivka este ocupat' de militari ucraineni, a precizat sursa citată.

Pe de altă parte, Viaceslav Ponomariov, autodeclaratul primar al oraşului, a afirmat, citat de agenţia rusă Interfax, că două elicoptere au fost doborâte şi că un pilot a fost reţinut, iar un altul - omorât. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.