Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în Libia. Capitala este luată cu asalt de trupele mareșalului Haftar. Au intrat în scenă aviația și armamentul greu. Sute de refugiați fug

Libia

Lupte violente au avut loc vineri la periferia din sudul capitalei Tripoli între forţele Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, şi armata mareşalului Khalifa Haftar, confruntări soldate cu zeci de răniţi şi strămutarea a mii de persoane, transmite AFP preluată de agerpres.

Vezi și: DEMISIE de răsunet în USR: Unul dintre cei mai cunoscuţi membri a plecat din partid după ce a fost acuzat că este 'infiltrat pesedist'

Armata Naţională Libiană (ANL) a mareşalului Haftar, care deţine controlul asupra estului şi a unei mari părţi din sudul ţării, intenţionează prin ofensiva declanşată pe 4 aprilie să îşi extindă controlul şi asupra vestului ţării, unde se confruntă cu forţele loiale ale GNA.

Reporterii AFP, aflaţi în spatele frontului de partea GNA, au fost martorii unui raid aerian asupra Wadi Rabi.

Alţi martori au menţionat un atac aerian la Tajoura, în suburbiile estice ale capitalei, care se presupune că ar fi vizat o academie militară.

Artileria antiaeriană s-a auzit în această zonă în care se află aeroportul Mitiga, singurul funcţional din capitala libiană, vizat şi acesta cu câteva zile în urmă de o lovitură aeriană revendicată de ANL.

Citește și: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

Un alt raid aerian a fost efectuat asupra unei cazarme neutilizate, la sud de Zouara, lângă graniţa tunisiană, la o sută de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse de securitate de la faţa locului, care a atribuit atacul mareşalului Haftar.

Pe teren, luptele s-au intensificat în suburbia Al-Swani, la aproximativ 20 de kilometri sud de Tripoli, determinând zeci de familii să părăsească zonele de luptă, potrivit unei surse de securitate.

Peste 9.500 de persoane au fost strămutate ca urmare a luptelor din apropiere de Tripoli, jumătate din acestea în ultimele două zile, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.