Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele pentru cucerirea Alepului

tun Siria

Timp de doua saptamîni, bombardierele rusesti Su-34 si Su-24M au lovit regulat  depozitele de munitii si atelierele de fabricare a explozibililor, ale gruparii Al-Jabha un-Shamiya, din mai multe sate situate la nord de Aleppo. Doua brigazi mixte de artilerie si lansatoare de rachete siriene au bombardat pozitiile gruparii islamiste Ahrar al-Sham din zona industriala Sheikh Najjar si de la sud de Aleppo.

Vezi și: Armata rusa a devenit mai puternica decat toate armatele UE la un loc

http://3.bp.blogspot.com/

http://3.bp.blogspot.com/

Loviturile aeriene rusesti si focul précis al artileriei siriene au produs pierderi însemnate brigazilor rebele Al-Jabha un-Shamiya, Ahrar al-Sham si factiunilor aliate, obligîndu-i sa se retraga din fata infanteriei siriene. Pierzînd totodata si controlul asupra unei zone de 50 km patrati. Comandantul rebelior din Aleppo, locotenent-colonelul Abu Rami al-Kurdi, acuza lipsa de unitate si absenta sprijinului american, în arme si bani, pentru înfrîngerea suferita la nord si la sud de orasului Aleppo.

http://syriadirect.org/

http://syriadirect.org/

Brigada 87 Mecanizata siriana a avansat 8 km la nord-est de orasul Aleppo, atacînd pozitiile ocupate de rebelii ISIS. Reusind capturarea închisorii Ahdath si o fabrica de ciment.  La est de Aleppo actioneaza Brigada 82 Infanteie siriana care a recucerit satele din jur si aeroportul militar din Kweires ( 15 km est Aleppo), ocupate de ISIS în primavara.

http://s3.img7.ir/

http://s3.img7.ir/

Aceste noi pozitii permit armatei siriene scoaterea din încercuire a unitatilor sale din localitatile siite Nubl si Zahra situate la 10-15 km nord-vest de Aleppo. Taind totodata rebelilor islamisti o importanta cale de aprovizionare din Turcia. Înaintarea armatei siriene pe autostrada Aleppo- Raqqa devine extrem de periculoasa pentru ISIS, întrucît priveaza gruparea de resurse de hrana, apa potabila si puncte de sprijin fortificate în localitati, obligînd-o sa se retraga în desert, potrivit Ziarului de Garda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.