Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte la baionetă între PNL și USR în teritoriu: Lovitură puternică pentru fosta administrație Gheorghe Falcă

bizmagazin.ro
pnl usr plus

USR acuză că în ultimii ani s-au triplat cheltuielile cu salarii în primăria municipiului Arad, pe vremea când edil era Gheorghe Falcă (PNL) și administrația locală era controlată autoritar de liberali.

USR Arad a analizat execuţiile bugetare din ultimii cinci ani şi a constatat că la nivelul Primăriei Arad cheltuielile pentru salarii au crescut de aproximativ trei ori în această perioadă. Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de USR Arad, "sumele alocate pentru plata angajaţilor din Primărie (Arad - n.r.) au sporit de la 14,6 milioane de lei în 2016 la 42,4 milioane în 2020".

"Este vorba de o creştere la 290%, adică de aproape trei ori. În aceeaşi perioadă, salariul mediu brut a crescut în România de numai două ori. Aşadar, Primăria Arad a cheltuit bani pentru salarii peste ritmul de creştere al veniturilor salariale la nivel naţional. Dacă s-ar fi aliniat acestui ritm, numai pentru 2020 s-ar fi realizat o economie de 12,9 milioane de lei", se arată în comunicat.

USR Arad consideră că este necesară reducerea cheltuielilor de funcţionare şi susţine, ca soluţii, digitalizarea şi modernizarea proceselor - pentru a se diminua nevoia de personal, profesionalizarea angajaţilor, identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în schema de personal şi asigurarea unui ritm negativ de creştere a personalului, prin reducerea angajărilor, concomitent cu părăsirea sistemului prin pensionări şi plecări voluntare.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii Primăriei Arad au transmis, prin Biroul de presă, că deocamdată nu comentează informaţiile furnizate de USR, urmând ca poziţia instituţiei să fie oferită săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.