Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte USR - PSD în Consiliul Europei: 'Corlățean e supărat. Europa nu merge în orb după fenta PSD'

consiliul europei

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a amânat, pentru joi, o decizie privind sesizarea Comisiei de la Veneția în legătură cu trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a transmis luni deputatul USR Iulian Bulai.

  • „La Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în Comisia de Monitorizare, senatorul PSD, Titus Corlățean a cerut un punct de vedere al Comisiei de la Venezia pe asumarea răspunderii alegerilor în două tururi de către guvern: cum că guvernul violează recomandările Comisiei de la Venezia.
  • Pot înțelege acest lucru, chiar dacă acestă inițiativă a guvernului lărgește drepturi democratice, chiar PSD a motivat legislația electorală vara trecută fără probleme cu 4 luni înainte de alegerile prezidențiale, și toate partidele pot depune acum amendamente pe propunerea guvernului.
  • Le-am prezentat colegilor europeni argumentele de mai sus, și mai ales că încă nu avem niciun text asumat legal și oficial de guvern, deci nu putem avea un punct de vedere al Comisiei de la Venezia pe o intenție a guvernului. Acum avem o dezbatere pe o propunere și o intenție. Atât.
  • Am obținut amânare pentru joi. După asumarea din Parlament. Să avem măcar textul în față. Colegii europeni au acceptat propunerea USR.
  • Domnul Corlățean e supărat. Europa nu merge orb după fenta PSD. Și chiar nu e o problemă cu un punct de vedere al Comisiei de la Venezia. E foarte bine venit. Ca o oportunitate de clarificare, nu ca o măciucă politică la îndemâna opoziției față de partidul de guvernare”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook.

Vezi si: Se încearcă asfixierea ALDE / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.